Bij de jeugdcategoriën van JEGG-DJR Academy stonden de kleppers dit weekeinde aan de start in Kruiningen (zaterdag 2 juli) en Uden (3 juli).  Wie niet aan de start stond deed een dagje Limburg. In de Ronde van Kruiningen reed Levi van der Kaa in categorie 4 na een spannende sprint naar de 2e plaats. Bij categorie 2 wist Seth Witvliet net niet op het podium te geraken. Hij werd 4e.

Levi en Seth aan de start in Kruiningen

Levi en Seth aan de start in Kruiningen

Op zondag 3 juli reden Seth Wiitvliet (categorie 2), Milou van Oord en Levi van der Kaa (beiden categorie 4) de Ronde van Uden. De Ronde van Uden kende in tegenstelling tot de Ronde van Kruiningen een groot deelnemersveld. In categorie 2 lag het tempo zo hoog dat Seth, meestal in de voorste gelederen, dit keer uit het peloton moest lossen en toch nog als 22e over de meet.

Milou en Levi aan de start in Uden

Ook bij categorie 4 werd de wedstrijd hard gemaakt. Milou van Oord wist een paar rondjes bij het peloton te blijven moest lossen maar eindigde uiteindelijk als 5e bij de meisjes.

Levi van der Kaa 3e in Uden

Levi van der Kaa, had nog de goede benen van zaterdag, doceerde verstandig zijn krachten en kwam in de laatste rond op kop, voerde het tempo nog wat op en sprintte keurig naar een verdiende derde plaats.

Levi van der Kaa sprint naar derde plaats in Uden.

Dagje Limburg:

De renners en renster uit de jeugdcategoriën van JEGG-DJR Academy die zaterdag 2 juli niet aan de start stonden, gingen op een trainigsstage naar de Limburgse heuvels. Hieronder een sfeer impressie van Ruben Broers.

Om 6.45 uur ging mijn wekker, op naar Limburg!
Dat was nog best even een pittige tijd na 2 dagen schoolkamp ?

We zijn gezamenlijk gaan fietsen en wachtte boven op elkaar zodat we samen door konden gaan. We hebben de Gulpenerberg, de Keutenberg,die was het zwaarst met 22%, Eysebosweg en als laatste de Cauberg gefietst.
Helaas kreeg ik mijn fiets niet naar het kleine blad geschakeld, waardoor ik alles op het grote blad heb gedaan, maar het lukte wel!

We hebben heerlijk pannenkoeken gegeten, onderweg stonden ze met water en Limburgse vlaai en als afsluiting hebben we nog een terrasje gepakt. Onderweg terug heb ik alleen maar geslapen ?

Het was een fantastische dag!

Groetjes Ruben