Van 9 tot en met 11 augustus rijden 5 nieuwelingen van wielervereniging JEGG-DJR Academy de klimklassieker Tour de l’Ain in de Franse Jura. Voor deze meerdaagse etappekoers zijn Raf de Caluwé, Denley van Wijnbergen, Victor Hugo Brenders, Thijs Teuns en Mark Mandemaker geselecteerd om de kleuren van JEGG-DJR Academy te verdedigen.

Deze kleppers moeten zeker tot de kanshebbers worden gerekend. In het begin van het seizoen wisten ze, toen met Japser Vos erbij, in Bretagne in april al het ploegenklassement van de Tour de la Côte de Granit Rose Cadets op hun naam te schrijven. Want ook hier is er geen individueel klassement maar een ploegenklassement.

De Tour de l’Ain is een internationale koers waarvoor zich dertig teams hebben aangemeld.  Naast JEGG-DJR Academy staan er ook nog 2 Nederlandse formaties (WV Westland en WV Amstel) aan de start.

De Tour de l’Ain  bestaat uit drie etappes, de eerste is een voor Franse begrippen vlakke rit van 77 km met start in St. Paul de Varax en finish in Val Revermont. De tweede etappe op woensdag is een berg etappe met start en finish in Lagnieu. De slotdag op donderdag is de ‘koninginnenrit’. Een zware bergetappe over 47 km en 1300 hoogtemeters met de start in Giron en aankomst bovenaan in Lélex.