In juli en augustus staat Chassé Cinema in het teken van de Vuelta. In aanloop naar de Vuelta vertonen we elke maandag een wielerfilm onder de noemer Cinema y Ciclismo.

LA SONRISA VERDADERA (maandag 1 augustus):
In deze aangrijpende documentaire vergezellen we twee broers (Sergio en Manuel) op hun tocht per tandem van Cuenca naar een afgelegen dorp in het Marokkaanse Atlasgebergte. Deze route van dertig dagen vormt de leidraad die ons meeneemt in het leven van Sergio, een autistische en blinde persoon, achter wie een verhaal van zelfoverwinning en positiviteit schuil gaat.

LA BYCICLETTA (maandag 8 augustus):
De film vertelt het verhaal van de vele levens van de fiets van Mario, een oude amateurfietser die de fiets in elkaar heeft gezet met onderdelen van verschillende oude modellen. Hij schenkt hem aan Ramón, die boodschappenjongen is voor een steroïdendealer, waarna de fiets vervolgens terecht komt bij Julia, een meisje dat haar studie bekostigt met een baantje als fietskoerier.

DE QUIJOTES Y SEMILLAS (maandag 15 augustus):
De Quijotes y semillas is een documentaire over de reis van chef-kok Santi Cordón, die samen met permacultuur specialist Alberto Marín per fiets, of zoals ze het noemen per verducleta (mobiele groentetuin annex keuken) vanuit Tudela naar het Filmfestival van Malaga reist.

EL PRADO DE LAS ESTRELLAS (35 MM) (maandag 22 augustus)
Alfonso, een gepensioneerde oude man, besluit op een dag slakken te gaan vangen bij Prado de las estrellas, waar in de mist ineens een jongen met zijn fiets opduikt. Vanaf dat moment ontstaat er een warme vriendschap waarin Alfonso Martín helpt om een ster in het wielrennen te worden. Met deze ontroerende film uit Mario Camus kritiek op de sociale realiteit in Cantabrië, inclusief de vergeten landbouw- en pluimvee sector, de eenzaamheid van ouderen en de vastgoed speculatie.