Terwijl de Vuelta door het Brabantse land koerstte, afgelopen zondag 21 augustus, reed in het Limburgse Valkenbrug, Yorick Brethouwer bij de junioren naar de derde plek in de Valkenburg Klim Classic. Deze Limburgse klimklassieker over 108 kilometer maakt deel uit van de Nationale Topcompetitie.

Een pittige koers rondom het pittoreske Valkenburg met de beklimmingen van de Sibbergrubbe, viermaal de Cauberg, vijfmaal de Bemmelerberg en tenslotte de finish bergop op de Geulhemmerberg die ook 5 keer bedwongen moest worden.

Teamgenoot Michiel van Vliet zag voor de wedstrijd halverwege was zijn kan schoon en trok in de beklimming van de  Cauberg ten aanval voor een vlucht. Michiel wist zo bijna 30 kilometer uit de greep van het peloton te blijven.  Zijn teamgenoten  Yorick Brethouwer, Jari Prins en Niels van Beurden zorgden voor in het achtervolgende peloton ervoor dat Micheil een tijdje weg kon blijven. David Bartelet kreeg al vroeg in de koers te kampen met materiaalpech en moest iedereen laten gaan.

Met nog 30 kilometer te gaan en na diverse aanvallen ontstond er een kopgroep van 6 renners met de ijzersterke Yorick Brethouwer van JEGG-DJR Academy als favoriet voor de eindzege. Deze groep hield stand en in een zeer spannende finale bergop wist Yorick als derde over de meet te gaan op de Geulhemmerberg.

In de finale trachtte Michiel vanuit het gedecimeerde peloton nog de overstap te maken naar de kopgroep maar strandde op 25 seconden van de winnaar op een zeer verdienstelijke 8e plaats. Jari Prins kwam als 44e over de streep.