De jeugd van wielervereniging JEGG-DJR Academy wist afgelopen weekend weer twee podiumplaatsen te veroveren. Levi van der Kaa behaalde in Bergeijk een derde plaats en Finn Klaus verzilverde in Calfven (bij Ossendrecht) zijn koers met een tweede plaats.

Bergeijk:
Levi en Finn waren zaterdag 3 september present op de koers in Bergeijk in categorie 4. Beide kleppers hadden er zin in en maakten meteen de koers hard. Hierdoor ontstond er een wedstrijd met een hoog tempo, waar vooral Levi opviel door heel aanvallend te koersen. Finn trachtte door in de laatste ronde het tempo op te voeren de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Het draaide uit op een sprint waar Levi als derde over de meet ging. Finn kwam helaas in de verkeerde positie voor de laatste bocht en kwam als tiende over de finish.

Finn Klaus 2e in Calfven

Calfven:
In het West Brabantse Calfven, zondag 4 september, was het de beurt aan Jamie Cornelis, Finn Klaus, Olav Kant en Loek Graafmans om te laten zien dat er in de koers met de jeugd van JEGG-DJR Academy rekening gehouden moet worden. In deze ‘klimkoers’ op de flanken van de Brabantse Wal toonden in categorie 4 Jamie en Finn hun klimkwaliteiten. Jamie hield zich in het begin schuil in het peloton maar reed op de laatste beklimming weg uit de groep. Vlak voor de streep werd hij teruggepakt en passeerde de streep op de 7e plaats. Finn was er eerder in de wedstrijd met een medevluchter al vandoor gegaan. Beide vluchters moesten op de finish met een sprint uitmaken hoe de buit werd verdeeld. Finn voelde zich sterk en sprintte naar de tweede plaats. In categorie 7 was de concurrentie te sterk voor Loek en Olav. Loek Graafmans ging als 7e over de meet en Olav Kant eindige op de 9e plaats.

Loek Graafmans in koers in Calfven

 

Jamie en Finn aan de start in Calfven