Finn Klaus1e

Finn Klaus toonde zaterdag 10 september in de Warande Jeugdronde zijn excellente sprintkwaliteit door in ‘jeugdcategorie 4’ de koers op zijn naam te schrijven.  Na een hele sterke sprint wist hij, in zijn thuiswedstrijd, met overmacht als eerste over de meet te komen. En Teun Smeekens legde in de ‘jeugdcategorie 2’ bij de jongens ook beslag op de eerste prijs.

Wielervereniging JEGG-DJR Academy was in de Warande Jeugdronde op volle sterkte aanwezig in de jeugdcategoriën. Naast Teun, reden ook Tim van Tunen en Seth Witvliet een sterke wedstrijd in categorie 2. Tim werd derde bij de jongens en stond dus ook op het podium en Seth die zich de hele wedstrijd niet onbetuigd liet, kwam als 6e over de meet.

Mila Prins, Heleen van der Fluit en Niek Spierings verdedigden de clubkleuren in categorie 3, maar waren ietsje minder succesvol, maar reden toch de toptien binnen. Mila eindigde  op de 5e plaats, Heleen van der Fluit werd 8e en Niek Spierings finishte als 9e.

Milou van Oord 2e

In categorie 4 reed Milou van Oord net als Finn in de prijzen en wist bij de meisjes de 2e plaats te bemachtigen. Levi van der Kaa en Jamie Cornelis wisten er de koers hard te maken. Levi probeerde met 2 demarrages de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar werd steeds weer teruggepakt. Dankzij zijn inzet wist hij toch als 6e over de streep te gaan. Jamie eindigde in het peloton als 13e.

Mees Nagelkerke reed in categorie 5 een sterke koers maar reikte niet verder dan de 11e plaats. Finn Hoek, Tuur de Moor en Sil Moelands gaven in categorie 6 de wedstrijd kleur door als team goed samen te werken en wisten zo alledrie in de toptien te eindigen. Finn kwam als zevende over de finishlijn, Tuur werd 8e en Sil mooi 9e.

 

In categorie 7 was het de beurt aan Loek Graafmans, Olav Kant en Ruben Broers. Loek was een van de smaakmakers en viel voortduren aan in een wedstrijd met een heel hoog tempo. Het podium bleef echter uit zicht. Loek werd ondanks zijn inspanningen 11e, Ruben kwam als 13e over de meet en Olav werd 15e.

Levi van der Kaa en Finn Klaus koersten – in categorie 4- op zondag 11 september in Gelddrop. Beide voelden de inspanningen van de dag ervoor nog in de benen. Bovendien was er een groot startveld en kende de koers een heel hoog tempo met veel demarrages. Levi en Finn waren steeds vooraan in de wedstrijd te vinden. Die aanvalslust in combinatie met de inspanningen van de dag ervoor zorgden ervoor dat het podium buiten bereik bleef. Levi zat mee in de sprint maar kwam nipt te kort voor de derde plaats. Finn wist de toptien te bereiken en ging als 9e over de finish.