Met een sterke ploeg verscheen zondag 2 oktober JEGG-DJR Academy aan de start van de ploegentijdrit bij het Nederlands Club Kampioenschap in Dronten. En wist voor de achtste keer de titel voor zich op te eisen in de A-categorie.

Op het podium in de kampioenstruien en de gouden medaille. (vlnr: Quinten Veling, Tom Smeets, Marijn Maas, Nils Sinscheck, Jody Jochems en Frank van den Broek)

Het team bestaande uit de eliterenners Frank van den Broek, Jody Jochems, Marijn Maas, Nils Sinscheck, Tom Smeets en Quinten Veling schudden met overmacht de concurrentie met meer dan een halve minuut te verslaan. Coach Cecile van Dongen, twijfelde vooraf nog over de kansen; “titelverdediger IJsselstreek en VolkerWessels zijn grote kanshebbers. En bij een ploegentijdrit moeten de renners gelijkwaardig aan elkaar zijn. Daarom hebben wij afgezien van het opstellen van professionals. Het verschil in snelheid tussen de belofterenners en Stef Clement bleek te groot en dus werden we vorig jaar tweede. Ik hoop nu op een plaats bij de eerste 5 en dat alles een beetje heel blijft”.

De ploeg van JEGG-DJR Academy ging als voorlaatste van start en reed onder leiding van kopman Frank van den Broek naar de snelste tussentijd. Toch werd het spannend want het team van Westland Wil Vooruit wist als eerste met een tijd 38.50 onder 39 minuten te duiken. Het duurde wel even maar de ploegen van NVWG en wat later Jan van Arckel doken ook daar week onder. Ondertussen waren de kleppers van de JEGG-DJR Academy op dreef op de dijken. Frank wist met de wind in de rug het tempo zo hoog – 72km/u – te houden, dat zijn ploeggenoten met moeite zijn wiel konden houden. Met als resultaat een eindtijd van 37.06 waarmee ze de rest van het veld met een significant tijdsverschil aftroefden.

De finish in de winnende tijd van 37.06

Gevraagd naar waarom de ploeg eerst werd, antwoordde Frank van den Broek; ‘ik had de goeie benen en het draaide onderling prima trouwens. Doordat we op de dijken het tempo zo hoog konden houden lukte het. En zijn we heel blij met de winst. Ik heb een mooi seizoen gehad, maar ik ben heel blij dat ik het nu met de ploeg zo mag afsluiten”.
Voor wielervereniging JEGG- DJR Academy was het de achtste titel op het NCK in de A-categorie en stond de club voor de 22e keer achtereen op het podium.

Uitslag: (afstand 33 km)
1. JEGG-DJR Academy 37.06, 2. Jan van Arckel 37.44, 3. WV De IJsselstreek 37.46, 4. NWVG 38.08 5. VolkerWessels 38.48