De junioren van wielervereniging JEGG-DJR Academy wisten waar ze aan moesten beginnen bij de ploegentijdrit op het NCK. Namenlijk een plaats bij de eerste vijf. Jari Prins, Hidde Swart, Michiel van Vliet en Tim van der Zalm werden door hun coach Jan van Aart nauwgezet voorbereid op hun taak. Na een goede warming-up en een tactische wedstrijdbespreking in de LIVbus vertrokken de kleppers naar het startpodium.

Met zijn drieën kwamen ze over de meet in een tijd van 41.00 minuten die even nog goed leek voor een vierde klassering. Onderweg werden ze geplaagd door een lekke band, stuurde Tim een bocht vekeerd, Jari had last van problemen met zijn zadel en ook de oortjes werkten niet optimaal. Andere ploegen profiteerden daarvan door daarna nog onder de tijd van JEGG-DJR Academy te duiken. JEGG-Academy eindigde uiteindelijk op de zevende plaats.

De finish goed voor een 7e plaats in 41.00.

Coach Jan van Aert: ” Korter dan een vierde plaats zou waarschijnlijk niet gelukt zijn. De eerste drie ploegen waren duidelijk de sterksten. En wij hadden te kampen met technisch malheur en Tim die de bocht eventjes miste. In een ploegentijdrit moet altijd alles kloppen en dat was bij ons dit keer niet het geval. Ik ben toch erg trots op dit team met deze prestatie. Want er is onderling wederzijds respect en heel veel waardering”. Op de vraag of hij volgend jaar weer op dit team kon rekenen, antwoordde Jan: “Jari Prins en Yorrick Brethouwer rijden volgend jaar bij de beloften en Michiel rijdt volgend jaar bij Metec-Solarwatt ( continentalteam, red.). Maar er komen een paar veelbelovende nieuwelingen naar de junioren”.

Jan van Aert wachtend op de start

 

Bekijk hier de uitslag:

Foto’s: NCK Dronten (toon rekkers)