Naarmate het veldritseizoen vordert worden de parcoursen zwaarder en neemt de concurrentie toe. Dat merkten afgelopen weekend de jeugdcrossers van wielervereniging JEGG-DJR Academy aan den lijve.

Zaterdag 15 oktober schotelde de organisatie van de GP Destil in Oisterwijk de veldrijders een zware cross voor met veel zand en ook voor het eerst in het seizoen de balken. In categorie 3 reden Tim van Tunen, Teun Smeekens en Seth Witvliet hun koers.  Het was taai en knokken over het soms smalle en moeilijke parcours. Teun en Tim wisten zich bij de eerst 20 te handhaven en gingen respectievelijk als 15e en 17e over de finish. Seth werd teruggeworpen door materiaalpech en twee valpartijen en wist zich toch nog terug te knokken om als een 21e over de streep te komen.

Seth Witvliet neemt de balken in Oisterwijk

In categorie 5 vertrokken Levi van der Kaa, Jamie Cornelis en Finn Klaus in een veld van 49 renners over een technisch parcours met veel los zand en waar ook de balken de koers konden beslissen. Levi kon ondanks een valpartij  er nog een inhaalrace uitslepen en wist zich bij de eerste twintig te scharen en kwam als 21e over de meet. Finn en Jamie waren minder fortuinlijk. Beide kregen te maken diverse valpartijen en Finn bovendien met materiaalpech. Ondanks deze perikelen die bij de cross horen wist Finn als 30e te finishen en Jamie 37e.

Levi en Finn in Oisterwijk

In de West Brabantse Veldrit Competitie in Rucphen, zondag 16 oktober, zat de cross van zaterdag nog behoorlijk in de benen. In categorie 3 reden Teun Smeekens, Tim van Tunen en Seth Witvliet in een veld van toch nog naar een respectievelijk 15e, 17e en 21e plaats. Bij de meisjes eindigde Mila Prins 9e , werd Ize de Bonth 23e  en Heleen van der Fluit 25e.