De jongens van de jeugdcategorieën waren zaterdag 29 oktober actief in de veldrit “Dwars door het zand in Alphen’. In categorie 3 raakte Seth Witvliet door een foutje in het zand achterop. In de laatste ronde kon hij nog een gat van 200m dichtrijden op z’n voorganger en won nog net de sprint van zijn tegenstander door een goede laatste bocht. Tim van Tunen wist zich bij de eerste 10 te handhaven met een 10e plaats, Teun Smeekens ging als twaalfde over de finish en Seth wist ondanks alles toch een mooie vijftiende plaats te bemachtigen.

Seth, Tim en Teun

In categorie 5 verschenen Jamie Cornelis, Levi van der Kaa en Fin Klaus aan de start voor een zware cross met en lange zandstroken en met 44 kleppers die allen hun zinnen hadden gezet op de overwinning. De vele zandstroken vergden zoveel kracht en techniek en materiaal van de deelnemers dat ze vaak grote moeite hadden om de koers uit te kunnen rijden. Finn Klaus kon zich voorin handhaven en reed met een 7e plaats de toptien binnen. Levi van der Kaa werd 19e en Jamis Cornelis ging als 33e over de meet.

Levi van der Kaa

Zondag 30 oktober  reden bij de meisjes Mila Prins en Ize de Bonth in categorie 9 – 10 jarigen in het Zeeuwsw Wolphaartsdijk een hele zware veldrit met draaien, keren, zandbak en trap. Ize reed een mooie constante koers en ging als 31e over de finish. Mila had te kampen met materiaalpech. Tweemaal de ketting eraf en moest toen met forse inhaalrace hemel en aarde bewegen om terug te kunnen keren in het peloton. Met haar  forse inspanning wist ze  uiteindelijk als 24e over meet te komen.