Voor de jeugd van wielerverenging JEGG-DJR Academy is het veldritseizoen nu in volle hevigheid losgebarsten. Er waren het afgelopen weekend diverse veldritten en werd er gestreden in de 5 Eiken cross in Rijen (WBVC), op zondag in Breda (WBVC) en Tiel (KNWU).

Zondag 13 november stonden Jamie Cornelis, Levi van der Kaa en Fin Klaus (categorie 5) aan de start van de cross in Tiel. Het parcours met zijn lange rechte stukken maakte het de 27 deelnemers mogelijk om er een flink tempo in te houden. Naast de technische stukken lag het tempo te hoog voor de achterhoede. Jamie wist daarom zijn koers niet te volbrengen en Levi moest zich tevreden stellen met een 15e plaats. Finn Klaus wist zich in de kopgroep te handhaven, reed sterk en ging als derde over de streep. Daarmee evenaarde hij zijn prestatie van vorige week in Dordrecht.

Levi van der Kaa in veldrit Tiel

Seth Witvliet in categorie 3 had de pech dat ie achteraan moest starten, maar knokte zich in de eerste ronde al een paar plekken naar voren. Daar streed ie lange tijd met z’n tweeën voor de 14e plek. Zijn sprint was goed, maar kwam net te laat maar eindigde nog net in de top 15.

Bij de 5 Eiken Cross in Rijen , zaterdag 12 november, nam  Teun Smeekens, categorie 9 – 10 jaar,  deel aan de 2e wedstrijd dit seizoen – er volgen er nog drie-  van de 5 Eiken Cross van wielervereniging de Vrije Coureur. Het was ideaal crossweer. Teun kon het hoge tempo goed aan maar een uitglijdertje onderbrak zijn ambitie om op het podium te eindigen en finishte als vierde. Teun verwoordde het alsvolgt: “Het ging goed. Als ik niet over een boomwortel was uitgegleden was ik misschien 3e geworden”.

Sam van Miert verdedigde op zondag 13 november, in de categorie 7-8 jaar, de kleuren van JEGG-DJR Academy in Breda in de West Brabantse Veldrit Competitie. Hieronder volgt zijn persoonlijke verslag.

Sam van Miert in veldrit Breda

“Na de eerste echte veldwedstrijd voor mij van de WBVC op onze thuisbasis stond vandaag (zondag 13-11) de WBVC in Breda op de agenda. Ok, ik vond het echt wel spannend en hoopte maar dat onze buren uit het zuiden de verkeerde kant op zouden rijden, maar ik had er zin in! Na het inschrijven was het inrijden op de toffe baan van WVB, berg op en draaien en keren, het ging lekker. Om 11 uur moest ik starten. Dankzij de punten van mijn 27e plaats tijdens de WBVC in Oosterhout hoefde ik dit keer gelukkig niet helemaal achteraan te starten. Nog ff snel kreeg ik een snoepje van de papa van Ize waardoor ik een vliegende start maakte en zat al snel zat ik halverwege het veld. Ik ging lekker maar ik moest echt mn best doen om in te kunnen halen. Het lukte mij uiteindelijk om na 3 ronden de jongen voor mij in te halen op het laatste geasfalteerde stuk voor de finish. Ik ben met mijn armen in de lucht gefinisht zo trots was ik! Ik ben gefinisht op plaats 18 van de 30. Ik heb een hele toffe dag gehad en kijk weer uit naar de volgende koers”. Groetjes,
Sam van Miert