Met Sinterklaas voor de deur en ook Koning Winter die zich aankondigt in het veldritseizoen merken de kleppers dat het echt wordt. Het was al aardig koud geworden. Maar daar had Teun Smeekens zondag (4 december) geen last van in de laatste wedstrijd van de Vijf Eiken Cross. “Ik vond het best goed gaan”, zei hij na afloop. Met een vijfde plaats wist hij zijn podiumplaats in het eindklassement met verve te verdedigen en werd hij in het eindklassement, opgemaakt over vijf wedstrijden, derde.

Zaterdag 3 december was JEGG-DJR Academy goed vertegenwoordigd op de ‘Pietencross’ in Valkenswaard. Op dit koude en technische parcours beet Seth Witvliet het spits af in categorie 3. Een koude en technische cross waar Seth goed uit de startblokken schoot en z’n 11e startplek goed verdedigde in de eerste ronde. Voor categorie 3 zaten er echter veel hindernissen in met een diepe zandbak, een trap, steile helling, schuine kant, een plateau en twee balkjes. De hindernissen gingen goed, maar het kostte wel enkele plaatsen ten opzichte van de meer ervaren crossers. Het resulteerde in de 16e plaats en een chocoladeletter van Piet. In categorie 4 ging Mila Prins als tiende over de finish.

Seth Witvliet in de Pietencross in Valkenswaard

In categorie 5 moest het inmiddels bekende cross-trio van JEGG-DJR Academy aan de bak. Jamie Cornelis, Levi van der Kaas en Finn Klaus moesten zich zien te handhaven in een groot deelnemersveld van 37 crossers. Finn en Levi mochten gezien hun positie in het klassement starten op de tweede startrij, maar Jamie stond ver achterin. Door het lange vlakke stuk asfalt bij de start, vlogen de kleppers er meteen op volle snelheid in. Levi en Finn konden dit in de eerste ronde nog goed volgen. Verder in de wedstrijd merkte Finn dat hij niet de goede benen had. Jamie had het ook zwaar en probeerde alles op alles te zetten om aansluiting te houden. Op de schuine rand van de helling nam hij wat te veel risico in de eerste ronde en gleed weg. Dat gooide hem een aantal plaatsen terug. Jamie wist de koers toch uit te rijden en kwam als 28e over de meet.

Levi van der Kaa in Pietencross in Valkenswaard