De uit Alpen aan den Rijn (Zuid-Holland) afkomstige Friso de Wildt zal in 2023 de kleuren van JEGG-DJR Academy komen verdedigen. Deze 17-jarige renner komt als 2e jaars junior over van Cycling Club Wielerzone Nederland dat wegens stopzetting van het team uit het wielerpeloton verdwijnt. Zijn keuze voor deze overstap werd grotendeels bepaald door het mooie aanbod qua nationale en internationale wedstrijden die in clubverband afgewerkt zullen worden. Na een seizoen vol pech hoopt Friso in 2023 het beste van zichzelf te kunnen laten zien.

“De samenstelling van de rennersgroep is veelbelovend”, pikt Friso in. “Met een mooie mix van talent, ervaring en jeugdig enthousiasme zouden we in staat moeten zijn om als team goede prestaties neer te zetten. Ook de aanwezigheid van enkele buitenlandse renners (4 stuks) maakt het extra uitdagend. Mijn belangrijkste doelstelling voor komend wielerseizoen is ongetwijfeld het verder ontwikkelen van mijn persoonlijke kwaliteiten als wielrenner. Door extra aandacht te schenken aan het tijdrijden en aanvallender te koersen, hoop ik een meer complete renner te worden. Op die manier wil ik graag een rol kunnen spelen in de finale van verschillende koersen. Met een behoorlijk eindschot als extra wapen zou er dan regelmatig een mooie uitslag moeten kunnen inzitten.”