Zondag 11 december waren de jeugdcategorieën van JEGG-DJR Academy present in de jeugdveldrit in Hapert. In categorie 3 moesten de Teun Smeekens en Seth Witvliet het opnemen tegen sterk rennersveld. Teun en Seth stonden bij de start achter in het veld, maar wisten daar raad mee. Het technische stuk was in het voordeel van Teun. Hij begon aan een inhaalrace en raapte zo één voor één zijn voorgangers op en reed zo de top tien in. Teun wist zo als tiende over finish te gaan. Seth kon zijn groei in tactiek en techniek ook goed benutten.  Seth was in een gezelschap van een drietal andere crossers die knokten om de zestiende plaats. Seth wist in de laatste ronde, met een stevige demarrage zijn concurrenten te verschalken en wist zo zijn zestiende plaats veilig te stellen.

Levi van der Kaa op weg naar de vierde plaats

Jamie Cornelis, Levi van der Kaa en Finn Klaus moesten in categorie 5 ook alles uit de kast halen wilden ze in de prijzen geraken. Het parcours was uitdagend en door de afwisseling ook erg selectief. Finn, die op de eerste startrij stond, was de snelste in de start en zat meteen op kop maar dat brak hem later op. Levi kende een minder voordelige start. Hij stond op de tweede startrij en kwam als tiende het veld in, maar wist op techniek en tactiek voor in het veld te geraken.  Hij wist net het podium niet te halen en kwam als vierde over meet. Finn had in het begin te veel met zijn krachten, maar wist zich in het peloton te handhaven en finishte als twaalfde. Jamie had minder geluk. In het begin zat hij goed in de buik van het peloton. Echter een valpartij in het toch wel lastige parcours dwong hem jammer genoeg tot opgave.