JEGG-DJR Academy staat al vele jaren bekend om het mooie, uitgebreide wedstrijdprogramma dat wordt aangeboden in de juniorencategorie. Met het oog op de lastige koersen waarin het nodige hoogteverschil moet overwonnen worden, wist ploegleider Jan Van Aert zijn team voor volgend seizoen te versterken met de (voor velen verrassende) winnaar van de Résidence Valkenburg Klim Classic 2022. De in Amersfoort woonachtige Toinne Vriezen maakt met de nodige ambities de overstap vanuit het team ‘WV Eemland’ waarin hij zich afgelopen jaren prima heeft kunnen ontwikkelen.

Wanneer we hem vragen waarom hij besloten heeft om in 2023 de wit-groene kleuren van JEGG-DJR Academy te gaan verdedigen, reageert hij gevat: “Begin september had ik een eerste kennismakingsgesprek met ploegleider Jan Van Aert. Ik kon mij meteen vinden in zijn visie en het plan om komend seizoen aan een hecht team te bouwen dat collectief goed voor de dag zal proberen komen. Na enkele mooie prestaties afgelopen jaar hoop ik in 2023 als onderdeel van een sterk team nog meer op de voorgrond te kunnen treden. Mijn grote droom is om opnieuw een mooie, lastige klassieker toe te kunnen voegen aan mijn palmares. Maar naast het klimwerk wil ik mij graag ook verbeteren in het tijdrijden aangezien ik al enkele etappekoersen met rood heb aangeduid in mijn agenda!”.