Zaterdag 7 januari gingen honderd mountainbike- en (gravel)fietsliefhebbers van start in de eerste editie van de ‘Hel van de Vlagheide’ een MTB-koers op de groene voormalige vuilnisbelt in de driehoek Schijndel, Eerde en Wijbosch.
Bij de heren nam namens wielervereniging JEGG-DJR Academy Jasper de Laat de handschoen op tegen de sterke kleppers als Twan van den Brand, Kevin Nooijen, Ronan van Zandbeek.

In het sterk bezette deelnemersveld wisten Jasper, Twan en Ronan al vroeg met zijn drieën weg te rijden bij de rest. Jasper nam de kop maar werd na verloop van tijd bijgehaald door drie renners waaronder Kevin Nooijen. Uiteindelijk stormden Jasper en Kevin met hun tweeën naar de meet om de strijd in een daverende eindsprint te beslissen. Jasper eindigde zo op een zeer verdiende tweede plaats op het podium.

EIndsprint tussen Jasper de Laat en Kevin Nooijen om de eerste plaats in de Hel van Vlagweide