Het Nederlands Kampioenschap veldrijden (zaterdag 28 januari) in Almelo vormde voor de jeugd van wielervereniging JEGG-DJR Academy de afsluiting van het crossseizoen. Finn Klaus (categorie 5), Mila Prins (categorie 4), Teun Smeekens en Seth Witvliet (beiden categorie 3) wisten zich prima te handhaven op het zonnige en vooral zandige parcours van Almelo.

Teun Smeekens NK veldrijden Almelo

In categorie 3 moesten Teun en Seth het opnemen tegen een sterk veld. Teun had de pech dat hij achteraan moest starten. Met zijn klimkwaliteit wist hij op een klimmetje die achterstand teniet te doen en kon aansluiten bij een sterke klepper. De inhaalactie echter had toch nog te veel kracht gekost om bij de eerste 10 te komen. Met een twaalfde plaats sloot Teun ‘een mooi seizoen’ af, zoals hij dat uitdrukte. Voor Seth was het ook buffelen geblazen. Hij had een goede start, maar de concurrentie was sterk en met Seth wist als zestiende over de meet te komen.
Mila Prins reed een, zoals verwacht, weer een sterke race. Het parcours lag haar wel, zand, klimmen, technisch, dat is een parcours waar Mila wel weg mee wist. Ze startte  op de tweede rij.  Door mooie passage in de zandbak wist ze naar plek vijf te rijden. Een tijdje leek ze zicht te hebben op het podium, maar kampioenschappen zijn moeilijk te voorspellen en ze reed in sterk veld en de eerste vier waren al te ver weg. Ze kwam nog tot  op 15 seconden van nummer vier maar redde het net niet. Uiteindelijk wist ze door haar vijfde plaats op het NK een mooi veldritseizoen af te sluiten.

Mila Prins NK veldrijden Almelo

In categorie 5 was Finn Klaus ook van plan om een podiumplaats te veroveren. Een technisch en zandig parcours vormden de juiste omstandigheden. Maar de strijd is pas gestreden als je over de meet bent. Het deelnemersveld in categorie 5 bestond dan ook niet voor niets uit de sterkste kleppers van het seizoen. De koers werd meteen hard gemaakt en het was ieder voor zich. Finn kon zich in de top tien handhaven en werd uiteindelijk achtste.