Wielervereniging JEGG-DJR Academy heeft zijn team elite/beloften weten te versterken met niet alleen renners uit de eigen stal maar ook met nieuwe gezichten, waaronder Kacper Gieryk uit Polen en Matthew Fox uit Australië.  In 2022 werd JEGG-DJR Academy Nederlands Kampioen op het onderdeel ploegentijdrit op het NCK in Dronten en heeft dus voor het komende seizoen weer hoog gespannen verwachtingen.

Yorick Brethouwer al vanaf zijn jeugd rijdend bij JEGG-DJR Academy gaat dit seizoen bij de beloften trachten zijn klimtalent verder aan te scherpen.  Nieuwkomer Jasper de Laat wil met zijn 28 jaar en zijn eerdere ervaringen elders, JEGG-DJR Academy versterken om de ambities waar te maken.

Voor de vereniging is Yorick al een bekend gezicht. Yorick rijdt al sinds de jeugd bij onze club en reed vorig jaar bij de junioren sterke palmares bij elkaar. “Om de overstap van de junioren naar de beloften te kunnen verteren ga ik een stuk meer trainen en leren van de meer ervaren renners”, denkt hij.

Een kleine greep uit de belangrijkste momenten van zijn palmares van afgelopen jaar tonen het klimtalent van Yorick  o.a. in de Valkenburg Klimclassic, (derde). Vervolgens wist hij een derde plaats te veroveren in de vijfde etappe in Kontich (B). Daarmee werd hij achtste in het eindklassement. In de GP Phalempin, werd Yorick derde en in de GP Télévie was een tweede plaats zijn beloning. Yorick verwacht ook bij de U23 in de klimkoersen mee te kunnen met kopgroepen, en ook af en toe mee te kunnen rijden voor de podiumplaatsen. “ In  de vlakkere koersen hoop ik mee te kunnen gaan in een vroege ontsnapping of tot de finish in het peloton te blijven om de renners te helpen die in dat soort koersen makkelijker uitslagen rijden”, is wat Yorick ervan verwacht dit jaar.

In de Watersley Nationcup , eindigde hij met een achttiende plaats keurig in de top twintig. Verder zijn er nog een paar belangrijke uitslagen die we niet mogen vergeten, namelijk vijfde in La Bercycle en zevende in Maasvallei. Yorick heeft ook helder voor ogen wat hij wil om te zich verder te ontwikkelen; “ in plaats van het hele seizoen op hetzelfde niveau blijven rijden, toewerken naar specifieke wedstrijden om daar echt te kunnen pieken”.

Jasper de Laat is een van de diverse nieuw gezichten bij JEGG-DJR Academy. Geboren en getogen in Moergestel maar woont tegenwoordig in Son en Breugel. Jasper heeft al een sterke staat van dienst in het wielerpeloton.

Waarom stapt hij over naar JEGG-DJR Academy? “Omdat het een vooruitstrevende ploeg is, die staat voor zijn renners en investeert in de ontwikkeling van de jonge renners maar ook de “ouwe” rotten. Het is een ploeg met visie en ambitie gevuld met enthousiaste en betrokken vrijwilligers” antwoordt Jasper.

Afgelopen jaar wist hij de Ronde van Roosendaal op zijn naam te schrijven en was hij de beste clubrenner in de Topcompetitie. “Van criteriums tot klassiekers tot buitenland koersen, ik start niet als ik niet minimaal 200% kan geven. Ik ga er dan ook voor dat ongeacht het type koers, jullie mijn naam in elk geval in de top 10 terug kunnen vinden”, zo verklaart Jasper zijn verwachtingen. Jasper was ook  de beste clubrenner in de Hollandcup. In de Omloop van Valkenswaard werd hij keurig tweede en in de Arden Challenge kon Jasper twee tweede plaatsen en  een derde plaats voor zich opeisen.

Naast ambitie spelen samenwerking en plezier in het koersen een belangrijke rol bij Jasper; ”samen gaan we er een tof jaar van maken, eerst nog samen op trainingskamp om lekker veel kilometers in de benen te pompen alvorens we mogen beginnen aan de mooie en gevarieerde koersen die op het programma staan. Samen met JEGG-DJR Academy kijk ik er naar uit om van 2023 een succesvol en leerzaam jaar te maken. Een jaar waarin we de ambitieuze talenten kunnen helpen groeien en waar ik zelf mijn talenten weer in kan zetten om mijn doelen waar te maken. Genieten en plezier hebben op de fiets. Qua doelstellingen, die blijven nog even geheim, maar ik ga mijn best doen om er in elk geval voor te zorgen dat wanneer jullie de uitslagen zien, het vanzelfsprekend is dat het een van de doelstellingen was”, zo besluit Jasper zijn verhaal.

Het team bestaat uit de volgende renners:

Categorie: U23
Tom Smeets
Jelte Krijnsen
Ward Schepper, de
Marijn Maas
Tjalle Bruin, de
Jody Jochems
Sven Pijnenburg
Robin Oorschot, van
Sven Mulder
Kacper Gieryk (Polen)
Sam Oosterholt
Marnix van de Oever
Flavio Serafini (Italië)
Yorick Brethouwer
Raphaël Mouton
Stef Koning
Thomas Baart
Jari Prins
Matthew Fox (Australië)
Categorie: Elite
Jasper Laat, de
Harm Celi
Alain Broos
Quinten Veling
Maikel Stam
Kay Pronk
Tim Sanders