In het openingsweekend van het wegseizoen nemen aanstaande zondag de elite/beloften, dames elite en junioren deel met hun selecties aan drie zware wegkoersen door de Vlaamse Ardennen. De beloften rijden de U23 wedstrijd Brussel – Opwijk met de nodige beklimmingen over 163 kilometer. Dit is de eerste wedstrijd in een serie van negen wedstrijden in de U23 Road Series met ook wedstrijden in Nederland.  Ook de dames gaan in het kader van de Woman Cycling Series van start in Brussel – Opwijk over een afstand van 78 kilometer.

De junioren staan zondag aan de start in de bekende wegwedstrijd Kuurne – Brussel – Kuurne. Zij krijgen ook de nodige kilometers (116 km), kasseien en klimmetjes voor de kiezen.  Verder neemt een ander deel van de elite/beloften zondag deel aan de wielerklassieker Gent -Staden en krijgen ook een heuvelachtig parcours en  lange rechte stukken met de nodige wind over 156 kilometer voor de kiezen.

Hieronder de selecties van JEGG-DJR Academy:

Brussel – Opwijk (U23 Road Series):
Raphaël Mouton
Tjalle de Bruin
Jelte Krijnsen
Marijn Maas
Thomas Baart
Sven Pijnenburg

Brussel – Opwijk (Women Cycling Series):
Elisa Serne
Juliet Eickhof
Lieske Couman
Noor Dekker
Miranda Bij
Noa Jansen

Kuurne – Brussel – Kuurne (UCI 1.1 Junioren):
Hidde Swart
Mark Mandemaker
Job Weijdema
Denley van Wijnbergen
Friso de Wildt
Luka Wissink

Wielerklassieker Gent – Staden (elite en beloften):
Ward de Schepper
Tim Sanders
Sven Mulder
Jasper de Laat
Harm Celi
Yorick Brethouwer
Jari Prins