Op een drukbezochte ploegenvoorstelling, maandag 27 februari, van wielervereniging JEGG-DJR Academy vielen die woorden regelmatig.  Eregast en voormalig professional Stef Clement hield zijn gehoor voor dat ambitie vooral betekende; ‘keuzes maken’. Ceciel van Dongen tot haar grote verrassing geëerd met ‘Zilveren Wiel’.

De volle zaal aanwezigen in de Galvanitasfabriek konden kennismaken met sterk in de breedte gegroeide aantal renners over alle categorieën. De dames elite hadden al een feestje te vieren. Zij het openingsweekend van het wegseizoen met een derde plaats van Noa Jansen, het sprintklassement, gewonnen door Elisa Serne, en derde in het ploegen klassement in de klassieker Brussel – Opwijk.  Bij de categorie jeugd waren de geïnterviewden het erover eens, dat het wielrennen de leukste sport was gezelligheid de trigger was om voor de wielersport bij JEGG-Academy te kiezen.

Voorzitter Eric van den Boom stelde in zijn openingswoord dat het inmiddels wel opviel dat JEGG-DJR Academy de gekozen insteek van ‘academie voor de wielersport’ waar kon maken en dat dat terug te zien was in de resultaten afgelopen seizoen. Deze woorden waren voor de speaker de brug om het daar over te hebben met de diverse leden van de nieuwelingen en junioren.  Bij deze teams kwam de ambitie al voorzichtig om de hoek kijken. Hoewel de 1e jaars junior Denley van Weijnbergen eerst nog verbaasd leek over o.a. de winst in de Omloop Hil en Moer en Mark Mandemaker die zijn seizoen bij de nieuwelingen afsloot met een zege in Hoogerheide, stond ook bij hen het plezier in de wielersport voorop.

Ambitie was bij de elite/beloften wel een dingetje. De overstap naar het continentale en profpeloton kwam daar in zicht. Zo had de uit Friesland afkomstige Jelte Krijnsen, afgelopen zondag nog een van de smaakmakers Brussel -Opwijk, zijn overstap naar JEGG-DJR Academy gemaakt om door te kunnen groeien naar het professionele wielrennen. En daarvoor heb je volgens Jelte een team nodig die ook de gezelligheid niet schuwt. “Maar ook ervaringen delen is belangrijk”, volgens Jasper de Laat, een van de andere nieuwe gezichten bij JEGG-DJR Academy.

De eregasten Stef Clement en Quinty Ton (Liv racing Teqfind), afgelopen zaterdag nog zevende in de Omloop Het Nieuwsblad, vertelden waarom ze ooit gekozen hadden voor de wielersport en waarom ze zover waren gekomen. Quinty, wilde ooit alles tegelijk doen, schaatsen, wielrennen en werken (fysiotherapeut). “Ik vond dat allemaal erg leuk, maar wil je goed worden dan moet je kiezen”.

Personele veranderingen in de begeleiding en de organisatie bleven JEGG-DJR Academy ook niet bespaard. Aaron Wintermans jarenlang steun en toeverlaat van de jeugd nam afscheid van zijn pupillen. Bij de elite namen Ben van den Berg (mecanicien) en Ceciel van Dongen (teammanager) afscheid van hun jarenlange werkzaamheden voor de vereniging en de elite/beloften. Beide werden benoemd tot erelid en Ceciel ontving voor haar inzet voor de wielersport, uit handen van de KNWU het ‘Zilveren Wiel’.  In haar slotwoord refereerde Ceciel ook nog eens aan het belang van de veilige omgeving om te kunnen zijn wie je bent en wat je wilt.