Nick Koenis maakte afgelopen zondag duidelijk dat zijn overstap naar wielervereniging JEGG-DJR Academy succesvol was met zijn tweede plaats in de opening van het wegseizoen de  ‘Omloop van Schijndel – GP Jozon’.  JEGG-DJR Academy was met een sterke selectie, zorgvuldig samengesteld door de begeleiders Cas Graafmans en Marco van Oord, aan de start verschenen. De selectie bestond naast Nick uit de renners Bob Overdevest, Lars van Oord, Ties Kruithof, Aron van Vugt, Loek Graafmans, Ruben Broers en Pieter Verstraete. Hoewel Olav Kant ook aanwezig was is hij niet van start gegaan.

De kopgroep maakt zich los van het peloton

De wedstrijd van 49,5 km en 92 vertrekkers werd hard gemaakt door een viertal vluchters met Nick Koenis en de latere winnaar Freek de Kok die als kopgroep een voorsprong uitbouwden naar bijna een minuut op het peloton. In de laatste ronde probeerde nog een medevluchter weg te rijden uit de kopgroep, maar werd tot de orde geroepen. De finale werd een spannende eindsprint die gewonnen werd door Freek de Kok en Nick Koenis als tweede over de meet ging.

Nick Koenis eindigt op de 2e plaats

Bob Overdevest debuterend in deze koers voor zijn nieuwe vereniging JEGG-DJR Academy, eindigde net als de anderen in het peloton en werd 26e, Lars van Oord 33e, Ties Kruithof 50e, Aron van Vugt 53e, Loek Graafmans 57e, Ruben Broers 74e en Peter Verstraete 82e. De teambespreking na de wedstrijd werd daarna gehouden tijdens het bezoek aan het Service Center van Team Jumbo-Visma.

De teambespreking bij het Service Center van Team Jumbo-Visma