In de seizoen opener van het Nederlandse wegseizoen, de 62e Salvervda Bouw ster van Zwolle, speelde de wind een belangrijke rol in het wedstrijdverloop. Zaterdag 4 maart klonk om 12.00u  het startschot op het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad, voor de 25 wielerploegen om tijdens  de 180 wedstrijdkilometers de strijd met elkaar aan te gaan.

Voor JEGG-DJR Academy waren Harm Celi, Japser de Laat, Jelte Krijnsen, Raphaël Mouton, Tjalle de Bruin, Marijn Maas  en Sven Pijnenburg de kleppers die de koers hard zouden kunnen maken.  Het eerste deel van het parcours kende een nerveuze koers met vluchtpogingen die mede door de sterke wind teniet werden gedaan. Uiteindelijk ontstonden er de nodige waaiers met een kopgroep een achtervolgende groep en een peloton dat zeker toen de wedstrijd in het laatst uur ontplofte de kop van de wedstrijd moest laten gaan.

Jelte en Sven wisten zich goed te handhaven in de achtervolgende groep die de jacht opende op de koplopers en de achtervolgers wisten de kopgroep tot op tien seconden te naderen. De aansluiting lukte niet en in de finale werden de sprinters nog naar voren gebracht maar ook die konden de kopgroep nog bedreigen.

De 63e Salverda Bouw – Ster van Zwolle eindigde in een sprint die gewonnen werd door Coen Vermeltfoort (VolkerWessels Cycling Team).  Sven werd 28e en Jelte 29e. De rest van het veld kwam  met meer drie minuten over de streep. Hierin zaten Raphaël, Japser, Tjalle en Harm. Marijn finisthe twee minuten later in het grote peloton.

In de seizoen opener van het Nederlandse wegseizoen, de 62e Salvervda Bouw ster van Zwolle, speelde de wind een belangrijke rol in het wedstrijdverloop. Zaterdag 4 maart klonk om 12.00u  het startschot op het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad, voor de 25 wielerploegen om tijdens  de 180 wedstrijdkilometers de strijd met elkaar aan te gaan.

Voor JEGG-DJR Academy waren Harm Celi, Japser de Laat, Jelte Krijnsen, Raphaël Mouton, Tjalle de Bruin, Marijn Maas  en Sven Pijnenburg de kleppers die de koers hard zouden kunnen maken.  Het eerste deel van het parcours kende een nerveuze koers met vluchtpogingen die mede door de sterke wind teniet werden gedaan. Uiteindelijk ontstonden er de nodige waaiers met een kopgroep een achtervolgende groep en een peloton dat zeker toen de wedstrijd in het laatst uur ontplofte de kop van de wedstrijd moest laten gaan.

Jelte en Sven wisten zich goed te handhaven in de achtervolgende groep die de jacht opende op de koplopers en de achtervolgers wisten de kopgroep tot op tien seconden te naderen. De aansluiting lukte niet en in de finale werden de sprinters nog naar voren gebracht maar ook die konden de kopgroep nog bedreigen.

De 63e Salverda Bouw – Ster van Zwolle eindigde in een sprint die met overmacht gewonnen werd -inmiddels voor de derde keer- door Coen Vermeltfoort (VolkerWessels Cycling Team).  Sven werd 28e en Jelte 29e. De rest van het veld kwam meer dan drie minuten later over de streep. Hierin zaten Raphaël, Japser, Tjalle en Harm. Marijn kwam twee minuten later in het grote peloton over de streep.