Felle wind en valpartijen teisterden het peloton van de 148 vertrekkers in de Dorpenomloop Rucphen afgelopen zondag. Een klassieker die als zwaar bekend staat en geliefd is bij diverse profploegen om zich voor te bereiden op de Vlaamse klassiekers. De renners van JEGG-DJR Academy, veelal U23 renners, Harm Celi, Jasper de Laat, Jelte Krijnsen, Quinten Veling, Raphaël Mouton, Stef Koning en Sven Mulder.
Met de felle wind op kop langs de A58 namen drie vluchters de benen. De drie zagen kans een gat te slaan van 45 seconden. Mede geholpen door een grote valpartij in de eerste grote ronde, waarbij Jasper de Laat betrokken was, bij het achtervolgende peloton, zagen de drie vluchters kans een gat te slaan van 45 seconden. Inmiddels breekt peloton in een viertal grote groepen. Jasper moet later van fiets wisselen en komt terug in de 4e groep in de wedstrijd. De eerste 2 groepen komen weer samen waardoor Jelte Krijnsen, Stef Koning en Harm Celi meezitten. De andere 2 groepen kunnen de aansluiting met het grote peloton niet meer maken.
Sven Mulder rijdt jammer genoeg lek en moet uiteindelijk de strijd staken. Een volgende valpartij dwingen Jelte Krijnsen en Harm Celi tot een defensievere manier van koersen maar kunnen de Dorpenomloop vervolgen. Vooraan achter de drie vluchters lijkt Stef Koning in het laatste uur van de koers de eerste groep te moeten laten. Toch kan hij ondanks een gedwongen stilstand bij een valpartij weer aansluiten om in de eerste groep, met slechts 6 seconden achterstand, als 31e over de finish te komen . Tot slot weten ook, zij het in de achterhoede, Quinten Veling en Raphaël Mouton, deze ongekend zware klassieker uit te rijden.
De Dorpenomloop werd in een sprint gewonnen de 23-jarige prof, Laurenz Rex (B), die zijn collega’s Pollefliet (B) en de 19-jarige Italiaanse professional Raccagni wist te verschalken.

De Get Up Cup – Mémorial Valentin Beauve 2023 is een klimkoers over 134 kilometer in de Waalse Ardennen met start en finish in Aywalle (ten zuiden van Luik) met als scherprechte de gevreesde Côte Havelange die drie keer genomen moet worden. Wielerverenging JEGG-DJR Academy is een van drie buitenlandse wielerverenigingen in het peloton van 25 wielerploegen. Voor JEGG-DJR Academy stonden zondag 12 maart, Kacper Gieryck, Tim Sanders, Thomas Baart, Tjalle de Bruin, Yorick Brethouwer, Sven Pijnenburg en Marijn Maas aan de start.

Na 10 km gaat Marijn met 2 andere renners in de aanval ze krijgen maximaal 1:38 min voorsprong. Na 35 km worden ze ingelopen. Rond de 50 km is er een valpartij waarbij 2 renners naar het ziekenhuis worden vervoerd. De wedstrijd wordt voor 20 min stil gelegd waarbij er gelegenheid is om bidons en vesten uit te delen. Daarna hadden toch wel veel jongens last van de kou en de natheid . Kacper wordt na 70 km gelost nadat hij betrokken is geweest bij een valpartij. Sven had  van zijn rug en wordt 98e. Thomas wordt 81e. Marijn had te veel gegeven in de vroege vlucht en was vergeten om te eten en werd 75e. Yorick werd 70e omdat hij teveel had gegeven om in een kopgroep te komen . Tjalle werd 64e hij had het koud gehad. Beste geklasseerde was Tim Sanders met een 27e plaats op slechts 2.36 min achter de winnaar, Alexy Faure Prost (B). Dat het zwaar was en de concurrentie erg sterk was goed te zien in de uitslagen, Tjalle werd 64e, Yorick 70e, Marijn 75e,Thomas 81e en Sven Pijnenburg kwam als 98e over de meet.