Ter voorbereiding op de klassiekers van komende weken waren de junioren van wielervereniging JEGG-DJR Academie afgelopen zaterdag 18 maart op twee fronten actief. In de Ronde van Oud-Vossemeer behaalde Bodhi de Baat een 7e plek, terwijl Matthijs Bink op plaats 8 eindigde in dit criterium dat op een massaspurt uitdraaide.

In het Belgische Orroir moest 8 keer de Kluisberg bedwongen worden. De Kluisberg oftewel, de Mont de l’Enclus, is een beklimming van 2,1 kilometer lang en overbrugt 120 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.8%, waardoor deze wedstrijd met recht en reden te boek staat als een zeer zware koers. Achter de ongenaakbare winnaar reden de junioren van JEGG-DJR Academy een tactische, maar ook aanvallende koers. Hidde Swart, was de man in vorm en wist na een sterke finale de tweede plek te bemachtigen. Hij kreeg ploegmaat Toine Vriezen mee op het podium.

Met deze vier plaatsen in de top tien, mogen we van  een geslaagde voorbereiding op de naderende klassiekers spreken.