Voor de start waren de ambities hoog. Elisa Serné  moest haar een 1e plaats in het sprintklassement, die ze in de klassieker Brussel – Opwijk veroverd had, verdedigen, Noa Jansen haar 3e plaats in het algemeen klassement en het team bovendien de  3e plaats in het ploegenklassement.

Deze tweede wedstrijd in de Women Cycling Series in de ‘Wim Hendriks Trofee’ te Koewacht, afgelopen zondag 26 maart, over 110 km werd bepaald door regen, gladde kasseien, boterzachte bermen en helaas veel valpartijen.

Elisa wist met hulp van haar teamgenoten weer twee van de drie sprints te winnen waardoor ze op het einde van de wedstrijd wederom werd gehuldigd en een groene trui in ontvangst mocht nemen. Helaas waren Noa Jansen en Noor Dekker betrokken bij valpartijen (zonder letsel) waardoor ze op achtervolgen waren aangewezen. Eendrachtig samenwerkend wisten ze de aansluiting weer  te bewerkstelligen met hun groep waar Noor Dekker later door een val uit wegviel.

In de finale wisten twee rensters te ontsnappen waardoor het kleine peloton nog voor een derde plaats mocht sprinten. Hierin behaalde Elisa een 9e plaats en werd Noa Jansen een 26e . Juliët Eickhof moest zich tevreden stellen met een 34e plaats en Violinde den Breeijen ging als 62e over de meet. Jammer genoeg konden Patricia Nuyens en Noor Dekker de wedstrijd niet uitrijden.

Elisa Serné staat niet nu alleen aan de leiding van het sprintklassement maar ook aan de leiding van het jongerenklassement en de JEGG-DJR Academy staat nog steeds op de 3e plaats in het ploegklassement.