Art Uithoven debuteerde afgelopen zondag 2 april in de Hoppenbrouwers Techniek Jeugdronde van de Reeshof op de Tilburgse wielerbaan van TWC Pijnenburg meteen met een eerste plaats in categorie 1. Faas van Mook ging als de nummer drie over de meet. Bij de meisjes werd Trisha Baah, die debuteerde met haar nieuwe fiets, derde. Sam van Miert en Mees Broeken werden respectievelijk 4e en 5e in deze categorie.

Hoewel de zon later doorbrak, bleef het stevig waaien en voelde het koud aan en dat maakte de koers ook lastig voor de meesten. Zo ondervonden Sam van Miert en Tim van Tunen dat in hun wedstrijd in categorie 3. Seth kende een hele goede start en kwam zo in het groepje achter de koploper. Door de harde wind vielen er her en der gaatjes. Op karakter bleef Seth in de achtervolging op de koploper volhouden voor een plekje in de top 10. In het sprintje om plek 9, trok hij net aan het kortste eind, maar de 10de plek was een mooi resultaat. Zeker toen bleek dat hij als 7e jongen mee naar het podium mocht voor een verdiende beker.

Sam van Miert aan de start in Tilburg

Tim had minder geluk, getuige zijn wedstrijdanalyse: “Het was koud en het waaide super hard, dus een lastige wedstrijd. En ik had ook al een slechte start. Er reed gelijk een renner weg en ik kon niet mee. Ik was uiteindelijk met een klein groepje en na vier demarrages ik kon niet meer mee komen en bleven we met zijn tweeën over. Met nog twee ronden te gaan werden we in de op een na laatste ronde gedubbeld en pakte de ander nog het wiel van Teun Smeekens en ik kon niet meer mee komen”. Teun Smeekens werd 20ste en Tim wist de wedstrijd uit te rijden en ging als 22ste over meet.

Bram van Miert in Tilburg

In categorie 4 moesten Mila Prins, Bram van Dinteren en Heleen van der Fluit, in een veld van 26 vertrekkers, de nodige krachtsinspanningen leveren om de koers uit te kunnen rijden. Mila Prins wist met haar tiende plaats nog net in de top tien te eindigen. Bram was naar zijn zeggen helemaal kapot en Heleen moest alles op alles zetten in een achtervolgende tijdrit van 10 kilometer om de wedstrijd uit te kunnen rijden. Bram kwam als 18de over de meet en Heleen werd 19de.

Heleen van der Fluit in Tilburg

Ook in categorie 5 moesten Finn Klaus, Jamie Cornelis en Levi van der Kaa, in een veld van 38 jonge kleppers, alle zeilen bijzetten om bij de les te blijven. Het was meteen vanaf de start koers en speelde wind de sterksten in de kaart en met het hoge tempo ontstonden vielen er de nodige gaten. Levi, was mentaal nog niet goed over zijn valpartij van twee weken geleden heen en kwam achter in het veld terecht. Ook daar brak het en moest Levi 3 rondjes beuken om erbij te komen maar moest lossen toen het weer begon te waaien. Maar hij hervond zich en na een sterke inhaalslag kon hij mee sprinten voor de vijfde plaats. Finn Klaus had niet de juiste benen en moest na drie ronden uit het peloton lossen maar reed de wedstrijd uit en kwam als 25ste over de meet. Jamie Cornelis moest na een sterke start het peloton moeten laten gaan. Hij heeft de wedstrijd hard werkend uitgereden en als sterkste van zijn groepje kwam hij als 27ste door de finish.

Levi van der Kaa 5e in Tilburg