Bob Overdevest wist zondag 2 april met een derde plaats in de Ronde van Ossendrecht de leiders positie in de wacht te slepen in het klassement van de Brabantse Wal Wielerevents. Hiermee wist hij zich te revancheren voor de pech die hij op zaterdag ondervond in de ’51e L&M Workwear Omloop van Noordwest Overrijsel/Grote Prijs Anna van der Breggen’. De Brabantse Wal Wielerevents bestaat uit een serie van vijf wedstrijden binnen de kernen van de Wielergemeente Woensdrecht, Hoogerheide, Woensdrecht, Ossendrecht, Huijbergen op Putte.

51e L&M Workwear Omloop van Noordwest Overrijsel

Zaterdag  1 april  waren Aron van Vugt, Bob Overdevest, Lars van Oord en Ties Kruithof  voor JEGG-DJR Academy van de partij in het Overijsselse Genemuiden voor een omloop over 66 km door o.a. de Weerribben. Aron, Bob, Lars en Ties reden een sterke openingsfase, waarin ze zich alle vier in de grote groep konden handhaven. Op de dijk richting Heetveld ging het tempo nog verder omhoog en ontstond er een kopgroep van 17 renners. Lars v Oord van JEGG-DJR Academy  was één van de motoren in de kopgroep. Toen de regenwolken waren opgetrokken zaten Bob Overdevest en Aron in de 2e waaier en Ties in waaier 4. Bob kwam helaas met materiaalpech stil te staan en kon niet verder. Ties reed stevig door maar verloor te veel tijd en werd uit de wedstrijd gehaald.

Vooraan werd de finale ingeluid. Na enkele speldenprikken reed er één solist weg. Lars reageerde hierop met een tegendemarrage. Helaas werd deze inspanning teniet gedaan door enkele sterke renners blokken bestande uit vier man van WSV de Peddelaars, drie van Willibrord Wil Vooruit en drie kleppers van Westland Wil Vooruit. Toen het even later weer op de kant getrokken werd moest Lars  passen en verloor in 10 kilometer 7 minuten. Aron heeft hem in de laatste kilometers naar de finish gebracht. Lars werd daardoor nog 50ste en Aron 52ste. Van de 148 vertrekkers wisten slechts 62 renners te finishen. De wedstrijd werd gewonnen door Gijs Schoonvelde.

KNWU TOEKOMSTCUP – BERGOMLOOP BERG EN TERBLIJT – IN MEMORIAL JO DORSCHEIDT EN MARCEL GOUKA

Op zondag 2 april stonden Loek Graafmans, Ruben Broers, Nick Koenis en Pieter Verstraete aan de start voor een klimkoers in en om het Limburgse Berg en Terblijt. Het was een omloop over 50 km verdeeld over 17 rondes met klim van 1 km die als scherprechter gold. Er  wachtte hun een zware koers en dat werd zo ook ervaren. Een chaotische start en een neutralisatie waar niet zachtjes werd gereden en meteen ging het spel snel op de wagen. De klim van bijna 1 kilometer eiste zijn tol. Ruben en Pieter kwamen in een achtervolgende positie terecht maar konden geen aansluiting meer vinden. Loek vocht voor zijn plek maar moest na een half uur de hoofdmacht laten gaan. Nick handhaafde zich in de 2e grote groep en wist een mooie 21ste plaats te bemachtigen. Loek werd 53ste, Pieter 84ste en Ruben eindigde op plaats 102.