Elisa Serné had er vandaag (2e paasdag 10 april) duidelijk zin.  Ze had wilde zich revancheren voor de lage klassering van zaterdag in Dronten. En dat deed ze met verve. De renster van JEGG-DJR Academy toonde haar klasse en wist met een formidabele sprint haar twee medevluchters te verslaan en zo de 55e Grote Ronde van Gerwen, waar niet de minsten aan de start stonden, op haar naam te schrijven. Haar teamgenoot Lieske Coumans finishte in het peloton en ging als 36e over de meet.

Zuiderzeeronde Dronten.

Voor de dames van JEGG-DJR Academy stond zaterdag 9 april de Zuiderzeeronde op het programma Deze wedstrijd is de eerste uit de ‘AGU topcompetitie 2023’ voor vrouwen en werd verreden over een afstand van 115 km door de Flevopolder in en om Dronten. Aan de start stonden Elisa Serné, Juliët Eickhof, Violinde den Breeijen, Kelly van Dijk, Noor Dekker en Noa Jansen

De eerste zonnestralen van het seizoen vielen op het parcours de echter liet de immer aanwezige wind het afweten zodat iedereen vooraan wilde zitten en direct na de start er al diverse valpartijen waren. Juliet was het eerste slachtoffer maar kon terugkeren in het inmiddels verbrokkelde peloton. Na 30 km weer een grote valpartij waar Kelly bij lag en de wedstrijd moest staken.

Toen alles en iedereen weer op de fiets zat was het veld in twee groepen gebroken die elkaar nooit meer terug hebben gezien. Noa zat in de eerste groep en ging als 20e over de meet. De rest van het team maakte de wedstrijd af in de tweede groep en finishte Elisa als 39e, Juliët werd 49e, Violinde 53e en Noor wist als 67e de wedstrijd te volbrengen die gewonnen werd door Eline van Rooijen.