Deze UCI etappekoers, die verreden werd in zowel Nederland al België, startte met een individuele tijdrit over 4,2 km in het Tom Dumoulin-bikepark in Sittard. De etappekoers die afgelopen vrijdag ( 7 april) van start ging was de eerste etappe van de UCI-etappekoers Ster van Zuid-Limburg. Met een 7e plaats kon Toinne Vriezen van JEGG-DJR Academy tevreden zijn. Hij verloor slechts  8 seconden op de Deense winnaar Patrick Frydkjaer van het NPV CarlRas Roskilde Junior team.

In de tweede etappe, van Mopertingen (B)  naar Hoeselt (B) , op zaterdag 8 april reed  Patryk Goszczurny halfkoers met 1 metgezel naar de eenzame koploper en namen een aardige voorsprong . Bij het ingaan van de lokale ronden werden ze weer ingerekend door het peloton. In de laatste 15 km ontsnapten 3 renners die nipt uit de greep van het spurtende peloton bleven. Thom van der Werff (Watersley R&D Team) pakte met de ritwinst ook direct de leidersplek in het algemene klassement. Denley van Wijnbergen finishte op plek 13, Hidde Swart werd 18e. Toinne Vriezen wist zich te handhaven en stond op plek 6 in de algemene rangschikking na 2 van de 4 etappes.

Hidde Swart leek geboren voor de derde etappe van de Ster van Zuid-Limburg. De renners kregen de  een etappe onder milde weersomstandigheden voorgeschoteld en reden van Hoeselt naar Neerharen. Na een lange ontsnapping van 4 renners volgde een spannende finale waarbij de renners van JEGG-DJR Academy het initatief namen in het wedstrijdverhaal. Toinne Vriezen plaatste in de slotronde een aanval om de gele trui over te nemen, maar werd (achter de eenzame leider en verdiende etappewinnaar Tars Poelvoorde van Onder Ons Parike) bij ingaan van de laatste kilometer terug ingerekend door het peloton. Hidde Swart spurtte na een zeer attente koers naar een knappe 3e plek.

In de vierde en tevens laatste etappe (Neerkanne – Mopertingen) van de Ster van Zuid-Limburg op 2e Paasdag over 120 kilometer en veel geklauter werd het al snel duidelijk dat de aanwezige wind en enkele pittige hellingen zouden zorgen voor een zware koers. Meerdere malen brak het peloton in diverse stukken. De junioren Hidde Swart, Patryk Goszczurny en Toinne Vriezen van JEGG-DJR Academy  reden alert en waren aanwezig in een peloton van 45 renners dat  ontstond na 70 wedstrijdkilometers en zou gaan strijden voor de dag- en de eindwinst.

Patryk  ging in een bocht onderuit op het moment dat hij met de gele truidrager en schaduwfavoriet Jarno Widar ten aanval trok. Terugkeren en terugbrengen in het peloton was reglementair niet meer mogelijk. Toinne Vriezen wist op 15 km voor de finish met de beslissende kopgroep van acht renners uit het peloton te ontsnappen. Toinne ging als zesde over de meet in Mopertingen en met 16e plek voor Hidde, hadden JEGG-DJR Academy  opnieuw twee renners vooraan in de uitslag. Toinne kwam 2 seconden tekort om op het eindpodium te komen en werd zo uiteindelijk 4e in de eindstand van deze UCI-meerdaagse.