In de zaterdag (8 april) verreden Zuiderzeeronde in Dronten en omstreken, over 156,5 kilometer, pakte het team elite/beloften van JEGG-DJR Academy de 1e plaats in de ‘AGU clubcompetitie mannen 2023’ met 2 punten voorspong op naaste belager TWC De Kempen.

Door het ontbreken van wind was het een nerveuze koers met helaas veel valpartijen. Het team van JEGG-DJR Academy, bestaande uit Jasper de Laat, Sven Pijnenburg, Harm Celi, Jetle Krijnse, Raphael Mouton en Stef Koning tactisch en sportief heel sterk gereden. Hoewel de pechduivel ook het team van JEGG-DJR Academy niet onberoerd liet. Jelte, Raphael en Stef moesten vanwege de diverse valpartijen uiteindelijk de strijd staken. De weersomstandigheden speelden ook mee om de boel bij elkaar te houden en draaide het uit op een massaprint, die gewonnen werd door Capser van der Woude. Jasper de laat ging als 4e over de meer, Sven als 7e en Harm 21e, allen in dezelfde tijd als de winnaar. Sven Pijnenburg staat nu 5e in het jongerenklassement.  Met deze goede klasseringen wisten de kleppers van JEGG-DJR Academy de 1e plaats in het ploegenklassement voor zich op te eisen.

Omloop van de Braakman

In Zeeuwse Phillipine was het, ook op zaterdag 8 april,  de beurt aan Ward de Schepper, Thomas Baart, Sven Mulder, Matthew Fox, Kacper Gieryck en Quinten Velling om de 177 kilometer lange kasseienklassieker van de Braakman de kleuren van JEGG-DJR Academy te verdedigen.

Bij de een na laatste doorkomst  van de Smokkelweg brak het peloton in stukken. Kacper had net van wiel moeten wisselen en zat achter een groep geloste renners.  Toen de voorste 2 groepen weer samen waren gekomen was het wachten tot de koers echt ontplofte op de laatste Smokkelweg. Net daarvoor waren Matthew en Thomas betrokken bij een valpartij. Zij konden aan het begin van de kasseien nog aansluiten.

In de finale wist een groep van 33 koplopers het grote peloton te ontvluchten en zette de jacht in op de eenzame vroege vluchter Max Kroonen (Volker Wessel) die de 177 km in net iets meer dan 4 uur af wist te leggen en zo de Ronde van de Braakman op zijn naam wist te schrijven. De elite/beloften JEGG-DJR Academy bleven met 4 man over in de buik van het grote peloton. Maar ook zij konden aan sluiting niet meer maken en eindigen als volgt, Ward 42e, Sven 49e, Thomas 53e, Matthew 64e en Quinten 66e. In het jongeren klassement, staat Ward op de 16e stek en Thomas op de 25e. Dit klassement word overigens aangevoerd door Martijn Rasenberg, die nu voor ABLOC CT rijdt. In het ploegenklassement van de ‘Schwalbe Topcompetitie’ staat JEGG-DJR Academy op de 12e stek met 14 punten.