De jeugd van JEGG-DJR Academy was afgelopen weekend bijzonder succesvol met drie tweede en twee derde plaatsen in de ‘GP Leendert van den Born’ in Breda.

In categorie1 reden Faas van Mook naar een 3e en Art Uithoven naar een 2e plaats. Hoewel het wegdek nog nat was en het weer guur. Met een flitsende start namen Sam van Miert met een flitsende start, gevolgd door Faas van Mook, het deelnemersveld op sleeptouw en hebben flink koers gemaakt. Vervolgens demarreerde Art Uithoven en kreeg een vluchter mee. Art bleef het proberen, maar kreeg hem niet gelost. Nadat hij al het kopwerk had gedaan werd hij nipt voorbij gestoken op de streep en moest hij genoegen nemen met een 2e plaats.

In categorie 3 reed Seth Witvliet  naar een 9e plaats. Seth z’n wedstrijd in Breda was een kopie van de wedstrijd een week eerder in Dommelen. Matig weg, een flink gat dichten in de eerste ronde en uiteindelijk met de 9e plaats naar huis. Zo simpel was het echter niet. In het groepje voor de 6e plek deed hij alles om weg te komen en anderen te lossen. Twee renners kreeg hij overboord, maar met drie anderen, moest hij moegestreden de sprint aan.

Mila 2e in Breda

In categorie 4 reed Mila Prins zoals we haar kennen weer naar een mooie 2e plaats bij de meisjes. Heleen van der Fluit heeft weer een tijdrit gereden en de laatste ronde een mooi groepje ingehaald. Ze is tevreden over het resultaat. Ize de Bonth reed haar eerste KNWU wedstrijd. Voor haar best heel spannend, zeker omdat ze nog niet helemaal herstelt was na de valpartij tijdens de training. Na een goede start reed ze kort aan de voorkant van het groepje. Toch wat overweldigd door de groep, heeft ze de rest van de rondes samen gereden met een andere jongen en meisje, en uiteindelijk een 13e plaats behaald.

In categorie 5 toonden de kleppers Finn Klaus en Levi van der Kaa weer wat ze waard waren. Levi schuwde het avontuur niet en maakte de koers hard met diverse aanvallen. In de finale moest de strijd beslist worden met een massasprint, waar Finn 2e werd en Levi als 3e over de meet ging. Jamie Cornelis finishte als18e.

FInn 2e en Levi 3e in Breda