Afgelopen zaterdag, 15 april, namen 5 van onze junioren deel aan de Arno Wallaard Memorial te Meerkerk, een wedstrijd tellende voor de Nederlandse Topcompetitie.

Al na 5 km wedstrijd was er een grote valpartij welke de kansen van 3 JEGG-renners volledig ontnam. Bodhi de Baat, Job Weijdema en Raf De Caluwé waren ofwel betrokken in de val, ofwel gehinderd. Zij kwamen direct op een aanzienlijke achterstand te zitten welke vanwege een gebrek aan ploegwagens niet meer te overbruggen was.

Nauk ten Thije kon met een uitwijkmanoeuvre de valpartij nipt vermijden en kwam zo in een tweede groep van een 20-tal renners terecht. In groep 1 moesten Luka Wissink en enkele anderen na ongeveer een uur wedstrijd op een stuk zijwind de rest van de koplopers laten gaan.

Zo kregen we halfweg koers vooraan 14 leiders met daarachter 20 renners waaronder Nauk en Luka. Nauk plaatste in de laatste ronde een aanval om plek 15 te veroveren, maar miste in zijn enthousiasme een bocht waardoor hij ongelukkig in de gracht terecht kwam.

Met een 26e plaats voor Luka en plek 30 voor Nauk konden we helaas niet spreken van een geslaagde ochtend.

Aanstaande zondag 23/04/2023 zal JEGG-DJR Academy met volgend vijftal deelnemen aan de 38e EPZ Omloop van Borsele (UCI 1.1) voor junioren:
Nauk ten Thije, Hidde Swart, Denley van Wijnbergen, Toinne Vriezen en Luka Wissink.