De junioren van JEGG-DJR Academy waren ook dit weekend weer zichtbaar aanwezig in zowel in de EPZ Omloop van Borsele en als de Turfkoers. Zo schreef Mark Mandemaker van JEGG-DJR Academy schreef zondag 23 april in het Belgische Nieuwmoer-Kalmthout de Turfkoers op zijn naam. In de finale wist hij zich te ontdoen van zijn twee medevluchters en reed zo solo naar de overwinning. Mark is altijd op dreef in de Belgische koersen want zo wist hij vorig jaar ook al in Orroir de winst te pakken en nu was het in dit wegseizoen weer zijn eerste overwinning bij de junioren.

De EPZ Omloop van Borsele met de start in ’s Heerenhoek, voor 139 kilometer over polderwegen en langs boomgaarden door de Zak van Beveland. De weersomstandigheden leken gunstig, dat wil zeggen, droog weer met een selectieve wind. Net als bij de vrouwen, waren het valpartijen die sommige ambities verstoorden. Traditiegetrouw ontstond er een hectische openingsfase die gekenmerkt werd door 2 valpartijen. Hierdoor moesten Luka Wissink en Denley van Wijnbergen hun ambities al vroeg opbergen. Na een uur koersen ontstond vooraan een peloton van 42 renners met daarbij Hidde Swart en Toinne Vriezen, gevolgd door een groep van 30 kleppers met Nauk ten Thije.

Een aanval van 4 sterke renners met Toinne Vriezen op 50 km van het einde zorgde uiteindelijk voor de beslissende wending van de wedstrijd.  Er maakten zich nog 6 kleppers vrij uit het achtervolgende peloton die na 20 kilometer de aansluiting met de vier vluchters konden maken. In deze kopgroep had het Deense team “NPV Carl Ras Roskilde” nu vier man die onmiddellijk zorgden voor een spel met demarrages en controle. Op die manier kon de latere winnaar Theodore Storm, 3e in Parijs-Roubaix bij de junioren, 25 kilometer voor het einde alleen wegspringen. Daarachter kregen we een kat en muisspel, waardoor Toinne leeg gestreden  moest lossen met 1metgezel en terug ingerekend werd door het ‘peloton’. Hidde reed na een goede spurt naar een 11e plek, terwijl Toinne als 34e over de finish kwam. Nauk reed in groep 2 ook de hele wedstrijd uit en werd 62e.