Verslag 3e etappe

Dag 3 Carpathia is een dag vol pech en daardoor ook een dag om snel te vergeten. De organisatie had bedacht een gravelstrook van 2x 7km in het parcours op te nemen. Ondanks het droge weer regende het lekke banden. Terug in de groep komen heeft voor iedereen dusdanige energie gekost dat er niemand met de beslissende ontsnapping van 15 renners aan kon haken. Kacper, Tjalle en Sven eindigen in het peloton.

Verslag 2e etappe

In de 2e etappe van Carpathian Couriers waren er in de beginfase wat schermutselingen. We probeerden het op de kant te gooien samen met Sensa. Echter stond enkel achteraan de deur open. Hierna kregen twee vluchters de vrije hand  van het peloton. Zij wisten ook vooruit te blijven.

Kopwerk in Carpathian Couriers

Stef Koning was heel attractief in de beginfase en moest derhalve op het laatste klimmetje het peloton laten gaan. Marijn Maas moest de laatste 5km van fiets wisselen en wist de schade te beperken tot slechte 17 tellen. Kacper Gieryck, Sven Pijnenburg en Tjalle de Bruin zaten allen in het peloton. Zij gaven 1’15 toe op ritwinnaar Wessel Mouris.

Verslag 1e etappe (ploegentijdrit)

7e in de ploegentijdrit

Het team beloften van JEGG-DJR Academy, bestaande uit Sven Pijnenburg, Marijn Maas, Stef Koning Tjalle de Bruin en Kacper Gieryck, zijn in de ploegentijdrit (1e etappe) van de Carpathian Couriers in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, als 7e gefinisht. Ze moesten met een tijd van 4:43,  slechts 11 seconden toegeven op de het winnende Italiaanse team Friuli ASD. JEGG-DJR Academy was in de ploegentijdrit de beste Nederlandse ploeg.

Ploegentijdrit in Boedapest

Onderstaand het wegprogramma voor de komende dagen.

Carpathian Couriers

Zaterdag 29 april staan vijf van onze beloften aan de start in Budapest (tijdrit over 4 km) voor de Poolse etappekoers Carpathian couriers race(uci 2.2 u23). Zondag 30 april en maandag 1 mei zij etappe 2 en 3 in Slowakije en dinsdag 2 mei en woensdag 3 mei zijn respectievelijk etappe  3 en 4 in Polen.
Etappeschema: klik hier
Onze renners:
-Sven Pijnenburg
-Marijn Maas
-Stef Koning
-Tjalle de Bruin
-Kacper Gieryck