In de ‘To Build Mini Acht van Chaam’, verreden op Koningsdag, liet de jeugd van JEGG-DJR Academy weer eens zien wat ze in hun mars hebben. En de verwachtingen waren hoog gespannen. Bovendien mochten ze ruiken aan het profgevoel van de grote Acht van Chaam. Zo moesten ze zelf tekenen voor deelname en kleppers die op het podium eindigden mochten zelfs de kurken van de flesjes schieten.

In categorie 1, werd Art Uithoven na het bestuderen van de finishfoto uitgeroepen tot de nummer twee. Art die debuteerde op een ‘stratenparcours’, kende een goede start en reed met zijn medevluchter Huib van Spreuwel. Beide redend de hele wedstrijd kop-over-kop, Art trachtte zijn medevluchter te verschalken door als eerste de laatste bocht in te duiken en de sprint aan te gaan. Zijn tegenstander kreeg ook vleugels en wist langszij te komen. Een finishfoto was nodig om de winnaar aan te wijzen eb viel uit in het nadeel van Art. Patricia Baah wist bij de meisjes als derde over de meet te gaan.

Art Uithoven op kop in Chaam

In categorie 3 was het de beurt aan Teun Smeekens en Tim van Tunen. De koers werd meteen vanaf de start hard gemaakt. Alras bleek dat een klassering in de top tien erin zat. Teun had een goede start en kon in de kopgroep mee en kon zoals de nummer vijf de meet passeren. “Ik heb een leuk wedstrijd gereden”, zei Teun na afloop, “maar ik ben wel moe”.  Tim kende een mindere start en moest alles op alles zetten om bij de kopgroep te komen. “Dat kon ik 5 ronden volhouden. Helaas moest ik de groep laten gaan. Toen kwam ik een groepje van twee achtervolgers terecht en kon ik daarmee naar de finish rijden waar ik 10de werd”, verzuchtte een vermoeide Tim van Tunen na de finish.

Bram van Dinteren kon in categorie 4 geen potten breken. Hij had beschikte niet over de goede benen om bij het peloton aan te haken en zag zich gedwongen om de koers solo uit te rijden.

Milou van Oord, Finn Klaus en Levi van der Kaa streden in categorie 5 in  een veld van dertig deelnemers namens JEGG-DJR Academy om de prijzen. En ook hier waren de verwachtingen hoog gespannen. Finn Klaus kende een hele goede start in een wedstrijd die vanaf het begin hard werd gemaakt door een sterke kopgroep met daarin Finn. Levi van der Kaa moest hemel en aarde bewegen om bij de kopgroep te kunnen komen. Halverwege de koers leek het of Levi de krachtsinspanning moest bekopen, maar hij hervond zijn tweede adem en in de finale trachtte hij met een splijtende demarrage aan zijn kompanen te ontkomen. Toch draaide het uit op een sprint, die gewonnen werd door Merle de Vries en Levi als 7e en Finn als 9e over de finish gingen. Levi wist in de loterij ook de Meet&Greet prijs te winnen voor de Acht van Chaam.

Finn, Levi en Milou aan de start in Chaam

Voor Milou verliep de wedstrijd anders dan gedacht. Een nerveuze start en stuurfouten van andere renners deden Milou buiten het parcours belanden. Een vastlopend achterwiel was het gevolg. Maar Milou gaf niet op, herpakte zich en reed in haar eentje naar plaats 25 in de eindklassering.

Levi wint loterij Meet en Greet