Zondag 7 mei, in de 26e Jeugdwielerronde ‘De Gedempte Haven’ in Bergen op Zoom konden drie kleppers uit de jeugd van JEGG-DJR Academy de koers naar hun hand zetten en winnend over de meet gaan. In categorie wisten Sam van Miert, Faas van Mook en Art Uithoven zich, na een turbulente start, alle drie de koers in handen te nemen. Sam, Faas en Art maakten met zijn drieën de koers hard. Sam had zijn klimmers benen uit de kast gehaald en kon zich zo handhaven in de kop van de wedstrijd. Art verrichtte het beulswerk op kop, demarrages volgden elkaar in rap tempo op en de toeschouwers werden getrakteerd op een waar spektakelstuk. Na 6 rondes werd het een sprint-à-deux. Art ging al van ver hard aan. Faas timede zijn sprint perfect, maar moest genoegen nemen met een 2e plaats achter Art die de winst pakte en de grootste beker in ontvangst mocht nemen. Sam maakte met zijn derde plaats het podium compleet.

Teun Smeekens, Tim van Tunen en Seth Witvliet reden een zeer verdienstelijke koers in categorie 3. Door een slechte start zat Seth direct ver achteraan in het peloton. Hij bleef echter strijden en haalde een voor een weer wat renners in. Uiteindelijk kwam hij op karakter tot op enkele meters van Tim, die voor hem finishte en de bronzen medaille van het district pakte. Teun Smeekens kende weinig moeilijkheden en ging als tweede over de streep. Seth wist zich binnen de top tien te handhaven en kwam al 8e over de finish.


In categorie 4, bij de meisjes pakte Mila Prins het goud en haalde Ize de Bonth brons. Jamie Cornelis, Levi van der Kaa, Finn Klaus en Milou van Oord waren er in categorie 5 als de kippen bij om ook hier voor de prijzen te gaan. Maar vanaf de start was het al meteen diep in de beugel. De kopgroep bestaande uit Jens Dekkers, de latere winnaar, Levi en Finn vertrok al in de eerste ronde. Op Jens stond geen maat en in de vierde ronde was de vogel gevlogen. Na een rondje of 4 bleven Levi en Finn samen over en werkten keurig samen om tot de eindstreep te komen. In de laatste afdaling bleek Levi de betere daler. Levi werd zo tweede op 59 seconden achter de winnaar op 3 seconden gevolg door Finn.

Jamie die aan kon sluiten bij Milou om zo naar de finale te rijden, moest in de sprint zijn meerdere erkennen in Milou. Jamie kwam nog net binnen de top tien als de nummer negen over de meet. Milou sleepte met haar sprintwinst de gouden plak bij de meisjes binnen te slepen en klonk erg tevreden; “De eerste ronde ging het best hard, waardoor ik moest lossen. Na een paar rondes gereden te hebben sloot Jamie bij mij aan en hebben we samen kop over kop gereden. In de sprint won ik van hem en was 1e meisje en ben ik nu districtskampioen”.

In de 26e Jeugdwielerronde ‘De Gedempte Haven’ in Bergen op Zoom mochten de renners van de jeugdcategorieën strijden om de medailles van het districtskampioenschap. Tevens vielen er voor de renners dubbele punten te scoren om zich te kunnen kwalificeren om deel te kunnen nemen aan het NK. Het parcours was vanwege de lengte en het klimwerk selectief genoeg voor de deelnemers. Het NK jeugd is op zaterdag 10 juni in Oudorp-Alkmaar.