Zaterdag 6 mei reed Noa Jansen naar een zwaar bevochten  3e plaats in UCI Gravelrace in het Deense Blaavands. Deze ‘Gravel Challenge Blaavlands Huk’ is een nieuwe wedstrijd in de ‘UCI Gravel World Series’ en is vlakke koers over strand en gravelrace over 165 kilometer aan de westkust van Denemarken en werd gewonnen door Tessa Neefjes van Liv Racing.

Noa Jansen 3e en Tessa Neefjes 1 UCI Gravelrace in Denemarken

Met deze derde plek, in een tijd  van 5:36:43, wist het Bredase wielertalent van JEGG-DJR Academy zich ook te kwalificeren voor een direct deelname aan het wereldkampioenschap gravel. Noa net terug van de deelname aan de Gracia Orlová in Tsjechië, die voor haar blijkbaar een goede voorbereiding was, gaf toe dat het zwaar bevochten was; “Het was baggerweer een zware lange koers. In het begin maakte ik een stuurfout en moest ik in de achtervolging op jacht naar de nummers een en twee in de koers. Ik heb ze niet meer terug gezien’. Noa was verder erg tevreden met haar prestatie: “Ik werd zo dus mooi derde en daarmee heb ik me ook meteen geplaatst voor het over het WK gravel in oktober in Italië”.  Het wereldkampioenschap gravel is op 8 (vrouwen) en 9 (mannen) oktober in het Italiaanse Veneto.

Eline Serné wint Standaardbuiten

Elisa Serné was zondag 7 mei weer in de winning mood. Net als Noa Jansen reed ze vorige week de Gracia Orlová en won eerder al de ronde van Gerwen. In Standaardbuiten stond ze met negen teamgenoten van JEGG-DJR Academy aan de start. De 74e Wielerronde van Standdaarbuiten viel voor haar aanvalslust en sprintcapaciteiten. Elisa versloeg in een spannende sprint de Zuid-Afrikaanse Tiffany Keep en schreef zo ook deze koers op haar naam.

JEGG-DJR Academy met de bloemen in Standaardbuiten

Overige klassering JEGG- DJR Academy uitslag Standaardbuiten; 6.Cindy Embregts, 16. Miranda Bik, 18. Noor Dekeker, 19. Patricia Nuyens, 21. Liske Coumans, 22. Yvonne de Vet, 23. Benthe Teeseling, 26. Chantal Verstraten en 30. Kelly van Dijk.