Ondanks het feit dat het er geen klinkende overwinningen te vieren waren of dat er korte prijzen in een klassement gepakt werden, was de Cours de la Paix  ondanks de zwaarte erg leerzaam.  De geselecteerde nieuwelingen van JEGG-DJR Academy hebben er veel ervaring opgedaan die ze in hun verdere ontwikkeling als wielrenner  kunnen gebruiken.  De Cours de la Paix werd verreden  van 4 mei tot en met 7 mei in Litoměřice/Terezín in Tsjechië. Met 141 deelnemers en 24 ploegen uit 21 landen, was deze U17  51ste Cours de la Paix met recht een vredeskoers. Op 4 mei was er de proloog, de 2e etappe ging over 85 kilometer met redelijk veel hoogteverschil, de 3e etappe was een korte klim criterium met hoogteverschil, 4e etappe was de koninginnen rit over 82km en tot slot een afsluitende  individuele tijdrit van 15km over glooiend terrein.

Door deze intensieve ritten waarin diverse facetten van de wielersport werden uitgelicht ontstond een goed beeld waar nog te verbeteren viel. Aspecten als positioneren, indelen, eten/drinken, hoe snel of langzaam, is het  verstandig om terug te keren in het peloton na pech., conditionele aspecten etc., tactische beslissingen ook al was dat niet voor de prijzen.