JEGG-DJR Academy stond afgelopen zaterdag 13 mei met een sterke selectie nieuwelingen aan de start in de KNWU Toekomstcup Bergomloop in het Zuid-Limburgse Simpelveld. Lars van Oord, Nick Koenis, Bob Overdevest, Aron van Vugt, Pieter Verstraete en Loek Graafmans kregen een stevige koers van 11 ronden, met daarin 11 keer de Hulsberg over 65 kilometer voor de kiezen. Het was de tweede wedstrijd van de ‘Toekomstcup competitie’.

Lars alert in de kop van de koers

 

Na een erg nerveuze start en een korte neutralisatie wachtte na 1 kilometer reeds de zware klim van de Hulsberg in de wijk Hulsveld.  Het was meteen aanklampen, ieder op zijn eigen niveau en met voor allen een ander resultaat. Lars van Oord wist deze keer zijn aanvallende manier van koersen wijselijk te onderdrukken. Hij reed constant bij de eerste 15, was alert mee met de definitieve ontsnapping en reed de laatste ronden zelfs daarvan weg met zijn de medevluchter Tijn Veldkamp in de jacht naar de latere winnaar Michiel Mouris. Een mooie 3e plaats viel aan hem ten deel.

Lars op avontuur naar de koploper met zijn medevluchter.

Nick Koenis deelde zijn koers goed in. In het begin misschien iets te rustig maar gaandeweg kwam hij op stoom en raapte de helft van het peloton voor zich op. Uiteindelijk sprintte hij naar een verdienstelijke 21e plaats.

Bob Overdevest had in deze wedstrijd het pechduiveltje op zijn schouder. Al in de 2e ronde reed hij tegelijkertijd zijn voor- en achterband lek. Het wisselen duurde zo lang dat terugkomen niet meer mogelijk was en moest de wedstrijd voortijdig beëindigen.

Loek Graafmans streed voor wat ie waard was. De heuvels  zijn z’n favoriete terrein en hij bedwong elke klim met verve. Half koers reed hij in de 2e groep en streed hij voor de 20e plaats. Echter een aflopende ketting in de laatste ronde hield hem buiten de top twintig en moest hij nog wat plaatsen prijsgeven  en finishte als 30e.

Aron van Vugth begon heel goed aan de wedstrijd en streed in het begin ook vooraan in het peloton. Na een half uurtje had hij toch even een minder moment. Gelukkig herpakte hij zichzelf en kwam nog op uit op een 41e plek.

Pieter Verstraete reed als jongste lid van de ploeg een hele mooie koers. Hij maakt elke koers weer wat stappen vooruit. Ook in de afdalingen staat hij steeds beter z’n mannetje. In deze zware klimkoers kon hij tot dik driekwart van de wedstrijd actief blijven alvorens hij de fiets aan de wilgen moest hangen.