Tjalle de Bruin wist zich zondag (14 mei) in de Bergomloop van Simpelveld te onderscheiden met een derde plaats.  De Bergomloop deed zijn naam eer aan, een klimkoers over 21 ronden met telkens de bekende Hulsberg en met een lengte van 120 kilometer. Al vroeg in de koers ging er een kopgroep vandoor met de latere winnaar  Jardi Christiaan van der Lee, Jens van Dool en Mathijs Loman.

In het peloton bleef het ook niet rustig en gingen er vijftien renners in de aanval. Met daarbij voor JEGG-DJR Academy Jelte Krijnsen, Sven Pijnenburg en Tjalle de Bruin.  Met nog een uur koersen, waagden Tjalle en Sven de zich aan de beslissende forcing met twee medevluchters naar de kopgroep, waar inmiddels Jens van Dool heeft moeten lossen. Met zijn vieren weten ze echter nog niet aan te sluiten bij de twee koplopers.

Een deel van de achtervolgende groep weet Sven en Tjalle weer in de kraag te grijpen. Jelle heeft inmiddels moeten lossen. Met nog 15 kilometer voor de boeg weet Tjalle de oversteek naar de twee koplopers te maken. Tijdens de laatste beklimming probeert zijn sterke concurrenten in de sprint, Jardi van der Lee en  Mathijs Loman, te lossen. Ook Sven Pijnenburg krijgt in de finale nog vleugels en slaagt met een medevluchter op de streep de aansluiting te vinden met de koplopers.

Tjalle tracht in de laatste kilometer de andere twee koplopers nog te verrassen, maar wordt in de sprint geklopt. Tjalle gaat als derde over de meet, Sven als vijfde en Japser de Laat wordt verdienstelijk  12e. Jelte Krijnsen was gedwongen om door zijn inspanningen het veld te laten lopen en mocht de rode lantaarn dragen. Yorick Brethouwer moest de koers voortijdig beëindigen.

In het algemeen ploegenklassement van de clubcompetitie staat JEGG-DJR Academy met 60 punten aan de leiding gevolgd door TWC de Kempen met 50 punten. In het individueel klassement staat Sven Pijnenburg op drie met 86 punten, Japser de Laat op vier  met 82 punten en Tjalle de Bruin staat nu op de tiende plaats met 70 punten.