Jasper de Laat beet het spits af. Na een sterkoptreden in de Triptique Ardennais, waar hij vorige week al derde werd in de tweede etappe, wist hij zaterdag 27 mei in de Westerhovens Wielerronde de derde plaatst te bemachtigen. Naast criteriums waren er ook nog diverse kampioenschappen waar de kleppers van JEGG-DJR Academy lieten zien wat ze waard waren. In het Noord-Hollandse  Hoorn, wist Raphaël Mouton met een vroege vlucht afgelopen zondag 28 mei de gouden medaille te pakken op het districtskampioenschap van Noord-Holland in Hoorn. Met een vroege vlucht met de twee concurrenten een sterke eindsprint, gaf Raphaël hiermee zijn visitekaartje af voor het Nederlands Kampioenschap in Sittard-Geleen over een week of vier.

Jelte Krijnse wint DK Noord in Nieuw-Buinen

Zijn ploegmaat Jelte Krijnse volgde een dag later zijn voorbeeld door in het Drentse Nieuw-Buinen het districtskampioenschap Noord voor zicht op te eisen. Al een dag eerder bleek dat hij in vorm was en de goede benen had. In zijn thuiswedstrijd in Bolsward wist hij tweede te worden in het criterium.

Jelte tweede in Bolsward

Bij JEGG-DJR Academy werd dit weekend niet stilgezeten. Voor een andere selectie van de beloften stond De Omloop Het Nieuwsblad op het programma en wisten zich op eerste Pinksterdag  met sterkte te handhaven. Matthew Fox, Marijn Maas, Sven Pijnenburg, Stef Koning, Yorrick Brethouwer en Tjalle de Bruinen trokken ten strijde over 165 kilometer met start en finish in Herzele slingerend en klimmend door de Vlaamse Ardennen met bekende hellingen als de leberg, Valkenberg, Molenberg, muur-kapelmuur en de Bosberg.

Voorbereiding voor de start Omloop Het Nieuwsblad

Half koers ontsnapte Stef Koning met vier medevluchters. Met een voorsprong van dik twee minuten begonnen ze aan de muur. Het peloton spatte hier uiteen maar kwam weer terug samen en spatte op de Bosberg wederom uit elkaar. Inmiddels had een eerste peloton Stef en zijn medevluchters in de kraag gegrepen. Uiteindelijk wisten Sven Pijnenburg  en Tjalle de Bruin zich met een man of 17 af te scheiden. In de zware en diepe finale moesten ze het onderspit delven tegen de opleidingsploegen van Intermaché, Soudal en Lotto-Dstny.  Gianluca Pollefliet (B) van Lotto-Dstny, schreef de omloop op zijn naam, Sven werd 14e, Tjalle 17e, Marijn Maas 26e en Stef Koning zag zijn zware inspanning beloond met een 47e plaats. In het ploegenklassement werd JEGG-DJR Academy 4e.

Ploegenvoorstelling Omloop Nieuwsblad