Art Uithoven en Faas van Mook stonden afgelopen zondag (4 juni) in de categorie 1, aan de start van  de drukbezochte wedstrijd in Erp.  Faas had mazzel met de loting, Art iets minder die mocht als laatste zijn plekje in nemen. Maar liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Met een goede start van Art en Faas was al snel een achtervolgende groep gevormd. Zij hadden de jacht geopend op de regerend Nederlands kampioene. Art werkte goed samen met Huib van Spreeuwel (de latere winnar). Faas moest even laten lopen maar volgde daar kort achter. Na 4 rondes lekker gereden te hebben met hier en daar een aanval van Art luidde de bel voor  de laatste ronde. Het bleef spannend want Faas had inmiddels weer goede aansluiting gevonden bij Art en Huib. In de sprint was Huib, Art en Faas net te snel af. Dit werd dan ook wederom de volgorde van het podium.

Deze week lukte het Seth  Witvliet (categorie 3) om z’n karretje weer aan te pikken in de eerste groep. Met een groep van 14 kwamen ze voorop te zitten en werd er veel geprobeerd om te demarreren. Seth bewaarde zijn poging tot het ingaan van de laatste ronde. Hij hield het even vol, maar ook hij werd teruggepakt. In de sprint had hij vervolgens net niet meer de energie voor een top 10-klassering: 11e.

Jamie Cornelis reed in categorie 5 en was na een matige start achteropgeraakt. Hij kon gelukkig het gat naar het groepje voor hemzelf dichtrijden en nog een schifting in het groepje maken. Met twee anderen heeft hij rest van de wedstrijd uitgereden.