Afgelopen zaterdag 10 juni is de achtjarige  Art Uithoven van wielervereniging JEGG-DJR Academy  als tweede geëindigd op het Nederlands Kampioenschap jeugdwielrennen 2023 Oudorp (Alkmaar).  Om klokslag half 10 vertrokken de jongens voor vier rondes van 2 kilometer. De messen waren geslepen, direct vanuit de start barste de wedstrijd vol open. Faas van Mook was als een komeet uit de startblokken en nam de leiding. Een grote kopgroep van 7 jongens was het resultaat. Art, de renner van posteerde zichzelf hierbij. Halfweg koers moesten enkele renners lossen door het verschroeiende tempo dat onder andere door Art werd aangevoerd. Een kopgroep van 3 bleef over. Diep in de finale wisten ze Jits Adema(3e) uit het wiel te rijden. Een sprint tussen de eeuwige rivaal Huib van Spreeuwel en Art Uithoven was het slotoffensief. Huib wist dit naar zijn hand te zetten. Art had alles gegeven en was zeer blij met zijn 2e plaats. Faas reed solo naar een mooie 8e plaats en Sam van Miert volgde hem op de 9e plaats.

Sam van Miert met zijn welverdiend NK-beker

Sam van Miert over zijn NK-debuut: “Ik vond het heel gaaf dat ik mee mocht doen met het NK, zeker omdat ik net een week geleden 8 jaar ben geworden. Ik was als 2e uitgeloot bij de start waardoor ik dus een mooie startpositie had. Ik had een goede en vliegende start! Het ging vanaf het startsignaal meteen snel en kon in ronde twee de voorste groep niet meer volgen. Uiteindelijk ben ik als 9e gefinisht achter Faas. Ik ben super trots dat ik mee mocht doen, met mijn 9e plaats en mijn beker”. En ook bij de meisjes klonken opgetogen geluiden over het NK. Trish Baah, die eveneens debuteerde op het NK: “Ik b ben 9e worden! Ik heb een beker en ik heb lekker gefietst. En een fijne dag gehad”.

Trisha Baah op het podium

In categorie 3 nam Seth Witvliet zijn goede vorm mee naar NK Jeugdwielrennen Oudorp. Hij mocht op de tweede rij starten en had een prima start. Na twee ronden zat hij nog altijd in de eerste groep van 20 renners. Er zat een mooi resultaat in, maar vlak voor de derde doorkomst ging het mis. Op het rechte stuk was een valpartij die Seth niet meer kon ontwijken. Hij lag erbij en verloor zo zijn kans op een mooie uitslag. Zeker toen ook z’n ketting eraf lag, z’n remgreep verbogen was en hij ook nog een pijnlijke schouder had. Op karakter heeft hij daarna uitgereden en won hij zelfs nog de sprint van z’n groepje en werd uiteindelijk 42e. Na de streep kwamen de tranen van de pijn, maar vooral ook teleurstelling. Een illusie armer, maar een ervaring rijker. En na een uurtje alweer vastbesloten om het volgend jaar goed te maken.
Mila Prins, Ize de Bont en Bram van Dinteren verdedigden de kleuren van JEGG-DJR Academy in categorie 4. Mila eindigde op de 15e plaats op 15 seconden van de winnares, Ize bemachtigde de 28e plaats en bij de jongens werd Bram van Dinteren 54e.

Seth Witvliet met goede start NK

In categorie 5 kon Milou van Oord bij de meisjes net niet bij de eerste twintig komen. Ze ging prima van start en kon vier ronden in het peloton blijven, totdat de warmte haar tol begon te eisen. Samen met twee andere gelosten wist ze toch de koers uit te rijden en als 22e over de meet te gaan.
Milou van oord Cat 5: ik heb gisteren het nk gereden in Oudorp. had een goede start waarbij ik 4 rondes in het peloton heb gereden. bij een tweetal aan gesloten en daar ben ik mee gefinisht. Ik had tijdens de wedstrijd veel last van de warmte.

Levi van der Kaa en Finn Klaus ontmoetten in categorie 5 een groot en sterk deelnemersveld. Levi en Finn stonden ver achteraan opgesteld. Bij de eerste doorkomst zaten ze beide vooraan in het peloton. Ondanks het hoge tempo konden beide voorin meedraaien en bij het ingaan van de laatste ronde zaten ze voorop. Het draaide uit op een massasprint en in het gedrang ontstond er voorin een val partij die Finn wist te ontwijken en daardoor pas als 19e over de streep kwam. Levi had minder geluk, hij kreeg een fiets tegen hem aan en kwam in het hek terecht en ging uiteindelijk met zijn fiets rennend aan zijn hand als 33ste de finish over.