De voor JEGG-DJR Academy veelbelovende Omloop van Noordenveld in het Drentse Roden in het kader van de AGU-clubcompetitie, is sportief gezien in mineur geëindigd. JEGG-DJR Academy de leider in het puntenklassement stond met Jelte Krijnsen -volgens de lokale sportpers een van de favorieten- Sven Pijnenburg, Jasper de Laat, Stef Koning, Matthew Fox en Harm Celi aan de start. Bovendien stonden Sven Pijnenburg en Japser de Laat, respectievelijk 3e en 4e in het algemeen klassement, zodat er reden genoeg was voor JEGG-DJR Academy om deze posities te verdedigen. Volgens ploegleider Daan Meijers was het ook de bedoeling om de etappezege binnen te  halen.

De start van de koers:

Maar het verliep minder rooskleurig. Op het vlakke parcours en in de zomerse omstandigheden kon men de koers nooit echt in handen krijgen. Er moest een paar keer een scheve situatie worden rechtgezet. Richting de finale gingen was er een kopgroep van 17 man met daarin Jasper de Laat, Matthew Fox en Stef Koning. De concurrentie in het peloton kon omdat de omstandigheden minder selectief waren uiteindelijk alles en iedereen terugpakken en draaide het uit op een flinke massasprint. Waar in de chaos de kleppers van JEGG-DJR Academy in het defensief werden gedrukt en er geen potten gebroken.

De finish van de koers:

Aanstaande vrijdag zal JEGG-DJR Academy, als enige buitenlands team, van start gaan in de ‘Trophée France Bleu Breizh Izel’ in het Bretonse Huelgoat die aanstaande vrijdag begint en zondag eindigt.