Jelte Krijnsen van wielervereniging JEGG-DJR Academy heeft in Frankrijk in de meerdaagse etappekoers ‘La Sportbreizh – Trophée France Bleu Breizh Izel 2023’, het jongerenklassement en wist tevens als tweede te eindigen in het eindklassement op 3 seconden achter de Franse favoriet en eindwinnaar Florin Dauphin. De laatste etappe, die startte in Treffiagat Port du Guilvinec en finishte na 156 kilometer met een te verwachten massasprint in La Flèche Bigoudène. Jelte finishte als vierde en Matthew Fox werd als vijfde geklasseerd.

De witte trui.

Wielervereniging JEGG-DJR Academy die tussen al het Franse geweld mooi de derde plaats in het ploegenklassement wist te bemachtigen stond met een sterke selectie aan de start op vrijdag 16 juni in Huelgoat met Tim Sanders, Tjalle de Bruin, Flavio Serafrini (It), Stef Koning, Jelte Krijnsen en Matthew Fox (Aus).  Men vertrok voor een stevige Bretonse eerste etappe met aankomst bovenop de beroemde en beruchte Mont Saint Michel des Brasparts. In de eerste etappe is Jelte als 4e gefinisht bovenop de Mont Saint Michel de Brasparts. Jelte voelde zich prima en wist op de voorlaatste klim met 12 man de forcing te maken. Maar de achtervolgers wisten ze op het tussenstuk weer te achterhalen. Uiteindelijk waagde Jelte in de finale met nog 300 meter omhoog het er nog eens op. Iets te vroeg want drie Franse klimgeiten, waaronder de etappewinnaar Florian Dauphin, staken hem in de laatste 100 meter voorbij. Met zijn vierde plaats pakte Jelte als beste jongere meteen de witte trui.

Algemeen klassement en ploegenklassement.

De tweede etappe over 162 kilometer van Centrakor Saint-Pol-de-Léon naar  Plougastel-Daoulas, was een koers die door de hoge snelheid lang op slot bleef.  Er was een kopgroep nooit meer dan  2 minuten kreeg. In de finale probeerde Tjalle de Bruin nog met een groep een sprint te ontlopen. Het zag er naar uit dat het sterk uitgedunde peloton op een sprint af ging stevenen. In de laatste 4 kilometer ontsnapte de Fransman Yohann Simon die solo met vijf seconden voorsprong de etappe op zijn naam schreef. In de sprint voor de tweede en de derde plek eindigde Matthew achter de Franse renner Léandre Lozouet en werd Jelte vierde in de etappe-uitslag. Hiermee veroverde hij zijn tweede plaats in het algemeen klassement en kwam de jongerentrui nog steviger om zijn schouders te zitten. En in het ploegenklassement  kwam JEGG-DJR Academy steviger op de derde plek te staan.