Patryk Goszczurny is de winnaar van het jongerenklassement en veroverde tevens de tweede plaats in het algemeen klassement  van de Bestronics Acht van Bladel. Patryk is een van de Poolse toptalenten die dit jaar uitkomen voor wielervereniging JEGG-DJR Academy. Na de ochtendetappe op zondag 2 juli  die op een chaotisch massaspurt eindigde, stond de afsluitende tijdrit op het programma in Bladel.  Patryk Goszczurny reed de 8e tijd en kwam daarmee 4 seconden tekort voor eindwinst, maar mocht wel als nummer 2 mee op het podium van deze driedaagse. Met Toinne Vriezen hadden we op plek 9 nog een tweede renner in de top 10 na een geslaagd weekend!

Patryk winnaar jongerenklassement (witte trui) i Acht van Bladel

De eerste etappe vrijdag 30 juni in de Bestronics Acht van Bladel leverde voor het junioren team van JEGG-DJR Academy een podiumplaats en twee truien op.  Op 35 km van het einde trok Toinne Vriezen in de aanval in de eerste etappe van de Bestronics Acht van Bladel samen met Ko Molenaar van Streetjump-Abloc. In de diepe finale kwamen 7 renners aansluiten met daarbij Patryk Goszczurny. Ondanks een aantal pogingen in de laatste 3 km kwam het toch tot een spurt met 9 renners. Patryk behaalde hierin de 3e plek, Toinne werd 9e. Met de grijze trui voor het kasseiklassement (Toinne) en de witte jongerentrui (Patryk) was JEGG-DJR Academy goed vertegenwoordigd op de huldigingsceremonie.

Toinne Vriezen leider kasseienklassement (grijze trui) Bladel

De tweede etappe van de Bestronics Acht van Bladel begon niet al te best. Na 35 km was er een grote valpartij waarbij Toinne betrokken was, 5 kilometer voorop brak de voorvork van Luka die eveneens tegen het asfalt ging. Beide konden terugkeren in het peloton maar kwamen nooit meer lekker in hun ritme. In het laatste wedstrijduur gingen twee renners aan de haal die zonder al teveel weerwerk van het peloton met ruim een minuut voorsprong mochten spurten voor de zege. Het was de kersverse Nederlandse kampioen Julian Vergouw (WPGA) die net als in 2022 opnieuw een etappe wist te winnen in deze driedaagse. In het eerste deel van het peloton spurtte Hidde naar een 6e plek, wat best indrukwekkend is gezien hij pas terugkeert na een aanslepende knieblessure. Ook Patryk zat in dit eerste deel van het peloton en behoudt daarmee de jongerentrui.

Patryk jongerenklassement (witte trui) Bladel