Het zat de mannen van de elite van wielerverenging JEGG-DJR Academy niet mee in het Wielerweekend van Gilze. Was zaterdag 1 juli een nat wegdek mede oorzaak van een valpartij voor het team in ploegentijdrit, waarmee een gouden kans op de winst verloren ging, zondag 2 juli speelde wind het peloton parten op het nieuwe parcours van de  Midden-Brabant Poort Omloop. Het parcours van de Midden-Brabant Poort Omloop is na 2022 gewijzigd en de renners kregen na het startschot in Gilze, drie maal een grote ronde van ca. 55 km voor de kiezen door de grensstreek en die deed denken aan de Vlaamse klassiekers, inclusief 2 kasseienstroken. Daarna volgden drie plaatselijke finalerondjes (ruim 7 km) die volgens de organisatie garant moesten staan voor een spectaculaire ontknoping.

Door de sterke wind (kracht 4)  werd het al in de eerste grote ronde het peloton op het lint getrokken en reden er na 50 kilometer veertig renners weg. Hierbij was Raphaël Mouton present. In de groep daarachter zaten de overige mannen. Bij het ingaan van de 3e grote ronde was het gat nog altijd 40 tot 60 tellen. Raphaël reed op dat moment lek. Kon na een snelle wielwissel niet meer zelfstandig terugkomen. Besloten om te wachten op de 2e groep. Hier hadden 19 man zich afgescheiden met Jasper de Laat en Stef Koning. Raphaël kon hier niet aanpikken. De groep van Stef en Jasper kwam tot op minder dan 10 seconden. Na een lange achtervolging wisten hiervan 5 mannen wel nog vooraan aan te sluiten maar konden onze mannen helaas niet mee. De winst gaat naar Timo Willems voor Stijn Appel en Jeroen van Krimpen.