Op zondag 9 juli reed Art Uithoven bij de jeugd zijn eerste echte wedstrijd op een klimparcours in het Limburgse Bocholtz. Daar hadden ze een parcours van 2 kilometer uitgezet, 1200 meter klimmen in 2 fases en dan een afdaling van z’n 600 meter. Het was zinderend heet, tijdens het startschot rond de klok van 9:45 werd de 33 graden al aangetikt op de thermometer. Categorie 1, start 1 minuut na categorie 2. Art had een moeilijke start die direct berg opwaarts was. Er ontstonden direct gaten en het was ieder voor zich. De deelnemers van categorie 1 en 2 kwamen door elkaar te rijden. Art kon zijn power moeilijk kwijt met deze warmte en had dan ook een zware wedstrijd. Hij kon het alsnog tot een knappe 3e plaats brengen.

In categorie 5verdedigden Levi van der Kaa en Jamie Cornelis de kleuren van JEGG-DJR Academy. Levi ging goed en kwam in de 2e ronde op een kleine voorsprong die hij niet vast kon houden. Het was ineens leeg en toen liep ook zijn ketting er af.  Jamie werd in de 1e ronde bevangen door de warmte.