In de Omloop der Zeven Heuvelen waren Sven Pijnenburg en Tjalle de Bruin, zondag 9 juli, namens JEGG-DJR Academy van start gegaan in een sterk door de continentale ploegen en vooral Belgen beheerste koers. Sven Pijnenburg reed een aanvallende koers. Sven kreeg te kampen met materiaalpech en moest van fiets wisselen bij de neutrale materiaalwagen en viel terug in het peloton. Daar was nog een fietswissel nodig om terug naar de achtervolgende groep te rijden waar ook Tjalle de Bruin zich bevond. De kopgroep van vijf bleef buiten bereik. Het draaide uit op een massasprint voor plek 6 maar bij beide zat er niks meer op. 27e voor Sven Pijnenburg. 33e voor Tjalle de Bruin. Jasper Dejaegher (B) schreef  de Omloop der Zevenheuvelen op zijn naam. In de slotronde schudde hij zijn Belgische medevluchters,Warre Vangheluwe (tweede) en Victor Vercouillie (derde) van zich af en met 11 seconden voorsprong over de meet ging.