Vierdaagse in Kontich:

Onze junioren waren afgelopen weekend actief in de Sint-Martinusprijs te Kontich (UCI 2.1). In de openingsploegentijdrit hadden we het geluk niet aan onze zijde. Door een mechanisch probleem bij Hidde Swart, ongewenste wagens op het parcours en een slecht opgestelde seingever verloren we veel meer tijd dan we vooraf gehoopt en verwacht hadden.
Op dag 2 slaagde er niemand in om definitief weg te komen, met een massaspurt tot gevolg. Hidde reed hierin naar een prima 6e plek.
In de tijdrit op zaterdagochtend snelde eerstejaars Denley van Wijnbergen naar een mooie 10e plaats, terwijl we Toinne Vriezen op stek 17 terugvonden in de uitslag.
In de namiddagetappe over 120 km kregen we na een lange vlucht van 4 renners in de finale nog een ontspanning van 9 renners met daarbij Hidde. In de laatste 800 meter wist één renner nog te ontsnappen om zo met de etappezege aan de haal te gaan. Hidde sprintte enkele seconden later naar een heel knappe 2e plaats.
Op de slotdag werden door vele renners de nodige pogingen ondernomen om nog een goede zaak te doen in het algemene klassement, zo ook onze Toinne die met een leuke groep op weg leek naar de eerder ontstane kopgroep. Echter trok geletruidrager Steffen Deschuyteneer (Avia-Rudyco) de scheve situatie zelf recht waardoor hij meer dan verdiend eindwinnaar werd in deze vierdaagse. In de massasprint waren onze 6 jongens ditmaal niet voorin te vinden.
In de eindstand was Denley met een 17e plaats onze best geklasseerde renner, wat zeker hoopvol is gezien het vervelende tijdverlies op dag 1 én het feit dat hij eerstejaars junior is.

Ronde van Twente:

In de Ronde van Twente (Topcompetitie) stonden namens JEGG-DJR 4 renners aan de start. Giel de Geus had de selectie compleet moeten maken, maar geraakte vanwege autopech helaas niet op de bestemming.
Al snel in de wedstrijd reed de beslissende kopgroep van 16 weg, met daarbij alle favorieten. De achterstand van het peloton liep in de loden hitte steeds verder op.
Na een valpartij en een gebrek aan volgwagens kon Raf de Caluwé niet meer terugkeren in het peloton. Bodhi de Baat eindigde uiteindelijk op plek 29, Job Weijedma op plaats 39. Debutant Ties Wagenaar hield in zijn eerste klassieker knap stand in het peloton en reed zo naar plek 56 in de uitslag.